Teljes az ellenzéki egység Sopronban

Teljes az ellenzéki egység Sopronban

Az ellenzéki pártok soproni vezetői és képviselői, Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke, Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke, Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke (hátul, takarásban), Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja, Pusker Tamás, a Momentum képviselője, Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Soproni Kossuth Kör szervezője, Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője és Herczeg Zoltán civil aktivista (b-j) Ellenzéki összefogás Sopronban, élhető várost akarunk címmel tartott sajtótájékoztatójukon a soproni Fő téren 2019. július 15-én (Fotó: MTI/Nyikos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellenzéki összefogást hirdetett Sopronban a Momentum, az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó helyi Kossuth Kör – jelentették be a pártok és a civil mozgalom képviselői hétfőn sajtótájékoztatón a város Fő terén. Közlésük szerint van már polgármesterjelöltjük, de a nevét nem árulták el.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja hangsúlyozta, az összefogás nemcsak a kampány és a választás időszakára szól, hanem hosszú távra. A szövetség nyitott, bárki csatlakozhat – fűzte hozzá.

Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke az együttműködés céljaként azt jelölte meg, hogy „kiszabadítsák Sopront a budapesti Fidesz fogságából”. Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője azt szorgalmazta, hogy a leendő polgármestert és önkormányzati képviselőket tudásuk és ne politikai hovatartozásuk alapján válasszák meg. 

Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke azt mondta, az ökopolitika iránt elkötelezett pártként elvárják, hogy a leendő soproni beruházások ne terheljék a környezetet. Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Körének szervezője történelmi pillanatnak nevezte, hogy az összefogás létrejött a városban. 

Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, országgyűlési képviselő közölte, hogy azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert „hittel vallják”, hogy Sopronban is szükség van polgári és konzervatív ellenzékre a Fidesszel szemben. Kérdésre válaszolva Brenner Koloman azt mondta, van már polgármesterjelöltjük az októberi önkormányzati választára, de a nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

(MTI)