HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tiltakoznak a...

Tiltakoznak az esztergomi Suzukinál

HIRDETÉS

Több tucat autóval zajlik jelenleg is a félpályás útlezárás az esztergomi Suzuki gyárnál a Vasas Szakszervezeti Szövetség szervezésében. László Zoltán, az érdekképviselet alelnöke a Magyar Hangnak korábban azt mondta, hogy ezzel az akcióval szeretnének ismételten tiltakozni az ellen, hogy a Suzuki nem hajlandó tudomásul venni, hogy a cégnél is alapszervezetük alakult.

HIRDETÉS

A demonstrációról élőben jelentkezett be Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, aki arról beszélt, hogy 50 nap alatt már tizedszer vannak a gyár előtt, hogy támogassák a szakszervezet és Szakács Gábor kirúgott szakszervezeti titkár harcát.

MSZP – Félpályás útlezárás a Suzuki gyárnál, Esztergomban!…

Félpályás útlezárás a Suzuki gyárnál, Esztergomban! Az MSZP a munkások pártján!

A videóban László Zoltán elmondta, hogy hiába bizonyították mindenféle módon a Suzukinak, hogy igenis létezik Vasas-alapszervezet a gyárban, a cég ezt nem veszi tudomásul. Az alapító okiratot kérik, azonban azt nem adhatják oda, hiszen olyan nevek is szerepelnek rajta, akik nem élveznek munkajogi védelmet. Ezért a nevek nélküli dokumentumot adták át, ám azt a cég nem fogadta el. László Zoltán azt hangsúlyozta, hogy a szakszervezet létrehozói értékes munkatársak, akik ott képzelik el a jövőjüket, de ahhoz, hogy a szükséges változásokat elérjék, csak szakszervezeti keretek között tudnak harcolni.

A szakszervezetet a Suzukinál megalapító, ám azóta kirúgott Szakács Gábor is a helyszínen van, tájékoztatása szerint csaknem negyven autóval vonultak fel a gyárnál. Céljuk egyszerű: jobb munkakörülményeket akarnak elérni.

A Suzuki közleményében a szakszervezettől azt kérte, hogy „hangulatkeltés helyett inkább teljesítsék az együttműködés rájuk eső részét, mely számukra könnyen elérhető dokumentumok beadásával kezdődik”. Az autógyár egyúttal hosszasan sorolta saját érdemeit, beleértve, hogy a vállalat több mint 19 ezer új Suzuki értékesítéssel magabiztosan, harmadik éve uralja a hazai újautó-eladásokat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,949lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Még úgy tűnne, elismerem Izraelt”

Főleg muszlim országok versenyzői bojkottálják a zsidó sportolók elleni küzdelmet.