HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az én kis fal...

Az én kis falum

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Budapesttől hetven kilométerre vagyunk, egy kétszáz lelkes, elöregedett zsákfaluban.

HIRDETÉS

(…)

Munka az van a faluban: ha keresel magadnak a ház körül. Olyan, amiből meg lehetne élni, nincsen. Nem tudom pontosan, talán egy-két ember közhasznú munkás, és slussz. A közeli nagyváros 13 kilométer, a kisváros, ahová közigazgatásilag tartozunk, 12. Ezekre a helyekre járnak be azok, akik dolgoznak. A földjét alig műveli valaki. Nincs értelme. A nagyváros szélén hipermarket működik, ami hetente küld buszt a faluba. Az öregasszonyok kapnak két órát a bevásárlásra, és boldogan hozzák haza a csipszet az unokának, meg az arcpirítóan rossz minőségű, hormonkezelt csirkét. Mert ez olcsóbb, mint az otthon nevelt. A szegénységnek ezen a fokán nincsenek olyan minőségi kérdések, hogy a háztáji csirke mennyivel finomabb, egészségesebb. Örülnek, hogy kerül néha hús az asztalra.

Miért (lesz) jó vidéken élni? | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

Itt nincsen semmi. Bolt? Volt. Egy időben kettő is, de már mindegyik bezárt. Nem csodálom, ők is a szupermarketben vásároltak, csak hát ugye üzemanyag, rezsi, bér: rettentő drágák voltak. Régen nagy volt a pezsgés. Amikor még csak egy üzlet működött, akkor a boltos hétvégenként kitelepült a körülbelül ötven méterre lévő kuglizóhoz, hogy ne kelljen annyit fordulni. Parizert meg zsömlét persze nem vitt magával, csak sört, bort, otthon főzött pálinkát.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 12-én megjelent számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/28. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,802lájkolóTetszik
2,974követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

Interjú Schiffer Andrással és Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Lekerülhet az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt

Ügyvédje a fogvatartási végzés visszavonását kérte arra hivatkozva, hogy az sérti a Mol elnök-vezérigazgatójának az emberi jogait.