HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az én kis fal...

Az én kis falum

HIRDETÉS

Budapesttől hetven kilométerre vagyunk, egy kétszáz lelkes, elöregedett zsákfaluban.

HIRDETÉS

(…)

Munka az van a faluban: ha keresel magadnak a ház körül. Olyan, amiből meg lehetne élni, nincsen. Nem tudom pontosan, talán egy-két ember közhasznú munkás, és slussz. A közeli nagyváros 13 kilométer, a kisváros, ahová közigazgatásilag tartozunk, 12. Ezekre a helyekre járnak be azok, akik dolgoznak. A földjét alig műveli valaki. Nincs értelme. A nagyváros szélén hipermarket működik, ami hetente küld buszt a faluba. Az öregasszonyok kapnak két órát a bevásárlásra, és boldogan hozzák haza a csipszet az unokának, meg az arcpirítóan rossz minőségű, hormonkezelt csirkét. Mert ez olcsóbb, mint az otthon nevelt. A szegénységnek ezen a fokán nincsenek olyan minőségi kérdések, hogy a háztáji csirke mennyivel finomabb, egészségesebb. Örülnek, hogy kerül néha hús az asztalra.

Miért (lesz) jó vidéken élni? | Magyar Hang

(…)

Itt nincsen semmi. Bolt? Volt. Egy időben kettő is, de már mindegyik bezárt. Nem csodálom, ők is a szupermarketben vásároltak, csak hát ugye üzemanyag, rezsi, bér: rettentő drágák voltak. Régen nagy volt a pezsgés. Amikor még csak egy üzlet működött, akkor a boltos hétvégenként kitelepült a körülbelül ötven méterre lévő kuglizóhoz, hogy ne kelljen annyit fordulni. Parizert meg zsömlét persze nem vitt magával, csak sört, bort, otthon főzött pálinkát.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 12-én megjelent számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/28. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,115lájkolóTetszik
2,844követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karácsony a Főkert vezetőjét is menesztheti, különös pályázaton keresik az utódját

Kevesebb mint egy hetet adtak a jelentkezésre, és két nap alatt eldönthetik, hogy ki vezesse a fővárosi céget. A szakma képviselői politikai kinevezéstől tartanak.

Egy ujjal se