HIRDETÉS
HIRDETÉS

Következmény: Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke

Szerző: | 2019. július 16., 17:18 | Belföld

Szanyi Tibor (Fotó: Magyar Hang/Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Visszahívta az MSZP alelnöki tisztségéből a párt Szanyi Tibort – értesült az Index. Az információt a párt sajtóosztálya is megerősítette, de részleteket nem akartak elárulni.

Szanyi Tibor a szocialisták számára kudarcos – 6,6 százalékos – európai parlamenti választási eredménye óta élesen bírálta pártját. Egy nyílt levélben például arról írt, hogy az MSZP már nem párt, „csak egy degenerálódó belterjes klub”. Tóth Bertalan pártelnök nem sokkal később már jelezte, hogy többet nem lehet kibeszélni, ez egyfajta utolsó figyelmeztetésnek szánta.

Szanyi kifakadt: Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub | Magyar Hang

Hosszú, nyílt levélben ekézi az európai parlamenti képviselői munkát kényszerből befejező Szanyi Tibor saját pártját. Az ATV-n jelent meg a dokumentum, amely első felében amiatt kritizál, hogy a szocialista párt választmánya nem nevekről szavazott múlt szombaton, amikor az egyetlen EP-mandátumuk gazdáját kereste, hanem csak fenntartotta a korábbi listát.

Június végén végül az MSZP elnöksége úgy döntött, hogy felfüggeszti Szanyi Tibor tagsági viszonyát, míg zajlik ellene a fegyelmi eljárás. Arra hivatkoztak, hogy az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampányban a párt megítélését nyilatkozataival és cselekedeteivel hátrányosan befolyásolta.

Címkék: MSZP, Szanyi Tibor, visszahívás


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest