HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyugtat a ren...

Nyugtat a rendőrség: Megvan az elveszettnek hitt, összes rendőr adatait tartalmazó pendrive

HIRDETÉS

Néhány nappal ezelőtt bejárta a sajtót hír – az Index cikke alapján –, miszerint elveszett egy olyan pendrive, amelyen rajta volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes munkatársának neve, a személyes adatokkal együtt. A rendőrség most mindenkit megnyugtat: megvan az adathordozó, nem kerültek illetéktelen kézbe az adatok.

HIRDETÉS

A rendőrségi tájékoztatás szerint az adathordozót elveszítő munkatárs autójában bukkantak rá a pendrive-ra. A kocsit rajta kívül más nem vezette, ezért az adatokhoz nem is férhetett hozzá más.

Az érintett rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, ez azóta már lezárult. Arról azonban a tájékoztatás már nem szól, hogy vajon milyen eredménnyel zárult, kapott-e bármilyen büntetést.

Az ügy egyébként még januári. A főkapitányság munkatársa az adathordozót egy értekezletre vitte magával úgy, hogy a kulcskarikájára fűzte. A kulcsot magával vitte a szállodai szobájába, majd másnap kijelentkezett onnan, visszatért budapesti szolgálati helyére és akkor vette észre, hogy a pendrive eltűnt. Ezt azonnal jelentette is az elöljárójának. Az Index azt is írta, hogy a rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,890lájkolóTetszik
2,412követőKövetés
16,785feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döntetlen Litvániában, a továbbjutás a Fradi kezében

Meglehetősen unalmas találkozón ezúttal gól nélküli döntetlent ért el a Ferencváros az Európa-liga csoportkörbe jutásért játszott selejtező első meccsén a litván Suduva ellen. Visszavágó egy hét múlva a Groupama Arénában.