HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyugtat a ren...

Nyugtat a rendőrség: Megvan az elveszettnek hitt, összes rendőr adatait tartalmazó pendrive

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Néhány nappal ezelőtt bejárta a sajtót hír – az Index cikke alapján –, miszerint elveszett egy olyan pendrive, amelyen rajta volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes munkatársának neve, a személyes adatokkal együtt. A rendőrség most mindenkit megnyugtat: megvan az adathordozó, nem kerültek illetéktelen kézbe az adatok.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az adathordozót elveszítő munkatárs autójában bukkantak rá a pendrive-ra. A kocsit rajta kívül más nem vezette, ezért az adatokhoz nem is férhetett hozzá más.

Az érintett rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, ez azóta már lezárult. Arról azonban a tájékoztatás már nem szól, hogy vajon milyen eredménnyel zárult, kapott-e bármilyen büntetést.

Az ügy egyébként még januári. A főkapitányság munkatársa az adathordozót egy értekezletre vitte magával úgy, hogy a kulcskarikájára fűzte. A kulcsot magával vitte a szállodai szobájába, majd másnap kijelentkezett onnan, visszatért budapesti szolgálati helyére és akkor vette észre, hogy a pendrive eltűnt. Ezt azonnal jelentette is az elöljárójának. Az Index azt is írta, hogy a rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,889lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek