HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyugtat a ren...

Nyugtat a rendőrség: Megvan az elveszettnek hitt, összes rendőr adatait tartalmazó pendrive

HIRDETÉS

Néhány nappal ezelőtt bejárta a sajtót hír – az Index cikke alapján –, miszerint elveszett egy olyan pendrive, amelyen rajta volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes munkatársának neve, a személyes adatokkal együtt. A rendőrség most mindenkit megnyugtat: megvan az adathordozó, nem kerültek illetéktelen kézbe az adatok.

HIRDETÉS

A rendőrségi tájékoztatás szerint az adathordozót elveszítő munkatárs autójában bukkantak rá a pendrive-ra. A kocsit rajta kívül más nem vezette, ezért az adatokhoz nem is férhetett hozzá más.

Az érintett rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, ez azóta már lezárult. Arról azonban a tájékoztatás már nem szól, hogy vajon milyen eredménnyel zárult, kapott-e bármilyen büntetést.

Az ügy egyébként még januári. A főkapitányság munkatársa az adathordozót egy értekezletre vitte magával úgy, hogy a kulcskarikájára fűzte. A kulcsot magával vitte a szállodai szobájába, majd másnap kijelentkezett onnan, visszatért budapesti szolgálati helyére és akkor vette észre, hogy a pendrive eltűnt. Ezt azonnal jelentette is az elöljárójának. Az Index azt is írta, hogy a rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.