HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyugtat a ren...

Nyugtat a rendőrség: Megvan az elveszettnek hitt, összes rendőr adatait tartalmazó pendrive

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Néhány nappal ezelőtt bejárta a sajtót hír – az Index cikke alapján –, miszerint elveszett egy olyan pendrive, amelyen rajta volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes munkatársának neve, a személyes adatokkal együtt. A rendőrség most mindenkit megnyugtat: megvan az adathordozó, nem kerültek illetéktelen kézbe az adatok.

HIRDETÉS

A rendőrségi tájékoztatás szerint az adathordozót elveszítő munkatárs autójában bukkantak rá a pendrive-ra. A kocsit rajta kívül más nem vezette, ezért az adatokhoz nem is férhetett hozzá más.

Az érintett rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, ez azóta már lezárult. Arról azonban a tájékoztatás már nem szól, hogy vajon milyen eredménnyel zárult, kapott-e bármilyen büntetést.

Az ügy egyébként még januári. A főkapitányság munkatársa az adathordozót egy értekezletre vitte magával úgy, hogy a kulcskarikájára fűzte. A kulcsot magával vitte a szállodai szobájába, majd másnap kijelentkezett onnan, visszatért budapesti szolgálati helyére és akkor vette észre, hogy a pendrive eltűnt. Ezt azonnal jelentette is az elöljárójának. Az Index azt is írta, hogy a rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,752lájkolóTetszik
2,954követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának

Távlatokban gondolkodó államférfiak kellenének, de nekünk per pillanat csak a „számok hozásában” érdekelt fideszeseink vannak. Akikről mindent elmond, hogy a választókerületükben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok szempontjából majdnem mindegy, hogy a vádlottak padján ülnek, vagy a Parlamentben.