Tizenegyen mondtak fel egy újpesti óvodában

Tizenegyen mondtak fel egy újpesti óvodában

A káposztásmegyeri Bőrfestő Óvoda (Fotó: Bőrfestő Óvoda Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen tizenegyen mondtak fel az év végeztével a káposztásmegyeri Bőrfestő Óvodában – írja egy volt dolgozótól kapott információ alapján az Újpesti Hírmondó. A portál szerint, amelynek anyagát a hvg.hu vette észre, olyan pedagógusok hagyták ott az intézményt, akik már az óvoda alakulása óta ott dolgoztak, alapítói voltak.

A távozások egyik oka – ecsetelte az érintettek egyike –, hogy új vezetőt neveztek ki az intézmény élére, egy olyan embert, aki másfél évvel ezelőtt került be az óvodába. Az új vezetővel más pedagógiai szemléletmód érkezett az óvodába, mely a régiek számára nem volt elfogadható. Egy volt ott dolgozó azt mondta, hogy az új vezetőnek fontosabb volt a Spar-kuponok meg műanyag mosószeres flakonok összegyűjtése, mint az új köznevelési törvénynek való megfelelés, felkészülés.

„Ez a rendszer már összeomlott" - Ki fog az óvodákban dolgozni? | Magyar Hang

Puszira vállalt túlórák, életet megnyomorító adminisztráció, kezelhetetlen kisgyerekek és eltúlzott szülői elvárások. Az óvodapedagógusoknak a megalázó fizetés és a csekély erkölcsi megbecsültség mellett ezekkel a problémákkal is meg kell küzdeniük. Mindez a frissen végzett fiatalokat sem vonzza a pályára; főleg úgy, hogy ma többet kereshet egy óvodai dajka és egy pedagógiai asszisztens, mint a frissen pályára lépő óvodapedagógus, aki élete első, munkában töltött hónapjában mindössze 121 ezer forintot visz haza.

A portál úgy tudja, hogy a felmondott óvodapedagógusok közül többen a XIII. kerületben és Dunakeszin találtak munkát.