HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tizenegyen mo...

Tizenegyen mondtak fel egy újpesti óvodában

HIRDETÉS

Összesen tizenegyen mondtak fel az év végeztével a káposztásmegyeri Bőrfestő Óvodában – írja egy volt dolgozótól kapott információ alapján az Újpesti Hírmondó. A portál szerint, amelynek anyagát a hvg.hu vette észre, olyan pedagógusok hagyták ott az intézményt, akik már az óvoda alakulása óta ott dolgoztak, alapítói voltak.

HIRDETÉS

A távozások egyik oka – ecsetelte az érintettek egyike –, hogy új vezetőt neveztek ki az intézmény élére, egy olyan embert, aki másfél évvel ezelőtt került be az óvodába. Az új vezetővel más pedagógiai szemléletmód érkezett az óvodába, mely a régiek számára nem volt elfogadható. Egy volt ott dolgozó azt mondta, hogy az új vezetőnek fontosabb volt a Spar-kuponok meg műanyag mosószeres flakonok összegyűjtése, mint az új köznevelési törvénynek való megfelelés, felkészülés.

„Ez a rendszer már összeomlott” – Ki fog az óvodákban dolgozni? | Magyar Hang

Puszira vállalt túlórák, életet megnyomorító adminisztráció, kezelhetetlen kisgyerekek és eltúlzott szülői elvárások. Az óvodapedagógusoknak a megalázó fizetés és a csekély erkölcsi megbecsültség mellett ezekkel a problémákkal is meg kell küzdeniük. Mindez a frissen végzett fiatalokat sem vonzza a pályára; főleg úgy, hogy ma többet kereshet egy óvodai dajka és egy pedagógiai asszisztens, mint a frissen pályára lépő óvodapedagógus, aki élete első, munkában töltött hónapjában mindössze 121 ezer forintot visz haza.

A portál úgy tudja, hogy a felmondott óvodapedagógusok közül többen a XIII. kerületben és Dunakeszin találtak munkát.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,198lájkolóTetszik
2,691követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Korunk Szent Johannája vagy politikai báb?

A Greta Thunberg-jelenség újabb kampányfogásának is lehet tekinteni a nemrég magyarul is megjelent Ég a házunk című kötetet.

Sárkányfogak