HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb főváros...

Újabb fővárosi kerületben mutatkozott be az ellenzéki összefogás

HIRDETÉS

Gy. Németh Erzsébet DK-s kerületi polgármesterjelölt hivatalosan is bejelentette a XVII. kerületben az összellenzéki összefogást.

HIRDETÉS

Napos, ám szeles időben gyülekeztek a XVII. kerületben Laborcz Ferenc szobrászművész „Madarak” című köztéri szobra előtt a hatpárti (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) megállapodás résztvevői, illetve pár országosan is ismert politikus. Mivel a kirakott molinókat rendszeresen fellökte a szél, Gy. Németh Erzsébet, korábbi országgyűlési képviselő, jelenlegi fővárosi képviselő, aki a baloldali ellenzéknek már 2014-ben is XVII. kerületi polgármesterjelöltje volt, végül a nem a pártmolinók, hanem a második világháború áldozataira emlékező szobor előtt tartotta meg jelöltbemutató beszédét.

Méltatta az összefogásban részt vevő pártokat és jelölteket, kijelentette: egészséges, zöld, élhető, fejlődő és versenyképes, vállalkozásbarát kerületet szeretne, majd a helyi fideszes vezetést kritizálta.

Ezután a pártok vezetői mondták el röviden gondolataikat. Bencsik János, a Jobbik fővárosi elnöke arról beszélt, pártja megértette a nép szavát, és kiejelentette, csak a korábbi sérelmek félretételével lehet eredményt elérni, mint arra már korábban is volt példa a magyar nép története során. Buzinkay György, a Momentum országos elnökségének tagja azt emelte ki, hogy azért örül kimondottan az újabb kerületi összefogás bejelentésének, mert ebben a kerületben enélkül biztosan nem lehetne győzni a Fidesz jelöltje ellen. Lukoczki Károly, az MSZP helyi elnöke, és 2014-es és 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje pedig azt hangsúlyozta, Rákosmentén már 2018-ban is kormányváltó hangulat volt, csak akkor még megoszlottak a szavazatok, pedig ha már akkor is hatpárti jelölt lehetett volna, akkor ma a Fidesznek nincs kétharmados többsége a Parlamentben.

Létrejöhet a teljes ellenzéki összefogás a fővárosban? | Magyar Hang

A Jobbik budapesti elnöke szerint a Budapesten is megállapodhatnak a többi ellenzéki párttal.

A rövid beszédek után bemutatták a körzetek jelöltjeit; a tizennégy választókörből négyben a DK, az MSZP és a Momentum három-háromban, kettőben a Jobbik, az LMP és a PM pedig egy-egyben fog jelöltet állítani. A bemutató után a sajtó megjelent képviselői kérdéseket tehettek fel Gy. Németh Erzsébetnek, amivel csak a HírTV, az M1 és a Pesti Srácok riportere élt – utóbbi kettő a DK Jobbikkal kapcsolatos együttműködési hajlandóságát, illetve kimondottan a Janiczák Dávid ózdi polgármester személye körül kialakult polémia kapcsán kérdezte a DK politikusát.

HIRDETÉS

Rákosmentét 2006 óta a helyben roppant népszerű Riz Levente vezeti, aki eddig a 2006-os választást leszámítva, amelyet kevesebb, mint egy százalékkal nyert meg, az összes többin fölényes győzelmet aratott. Öt éve a Fidesz jelöltjei az összes választókörzetet megnyerték.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,657lájkolóTetszik
2,802követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szerény javaslat

Nemcsak a kormány és az ellenzék, hanem az ellenzék egyes szereplői közötti viszonyban is új korszak, újfajta verseny kezdődik most.