HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Klímaváltozás...

Klímaváltozás: „aki húzza az időt, az magának és a saját gyermekeinek is árt”

HIRDETÉS

Hitelből élünk, amit soha nem fogunk tudni visszafizetni, a jövőnk tartalékait használjuk fel – mondják a Fridays for Future nemzetközi klímatüntetés-sorozat magyarországi eseményeinek fő szervezői. Hartmann Johanna és Pribéli Levente biológia szakos egyetemistaként csatlakoztak a Greta Thunberg svéd középiskolás indította globális akcióhoz.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang július 19-i (2019/29.) számában, pénteken megjelenő interjúból!

– Greta Thunberg és az akciói nyomán világszerte életre hívott mozgalmat a német szélsőjobboldali párt, az AfD és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) főtitkára után a magyar kormánymédia is tűz alá vette. „Gyermekek mögé bújva adják el az új szocializmust” – hivatkozott a Magyar Nemzet a klímavédő fiatalokra. Számítottak ilyen támadásokra?
Pribéli Levente
: Várható volt, sajnos. Nem akarnak arról beszélni, amiről kellene, ezért elterelik inkább a témát – Magyarország is alig tesz valamit az ökológiai és a klímaválság megfékezéséért. De mindegy, milyen politikai erő kormányoz, mindenkitől ugyanazt várjuk el: hogy tegye meg a szükséges lépéseket a megkérdőjelezhetetlen környezeti változások ellen. Aki húzza az időt, az magának és a saját gyermekeinek is árt.

Orbánon innen, Orbánon túl | Magyar Hang

(…)

– Nincs ok a sietségre, minden a tervek szerint halad – fogalmazott a klímavédelem kapcsán június végén Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Pribéli Levente
: Több évtizedes lemaradásban vagyunk, ezért kicsit abszurdnak tűnik azt állítani, hogy jól állunk a tervekkel, és nincs okunk sietni. Már most elindultak nagyon pusztító folyamatok, a kérdés csak az, miként tudjuk mérsékelni a károkat. Minél kevesebbet teszünk most, annál több mindent fogunk elveszíteni. Nem halogathatunk 2030-ig, már most minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy megvalósítsuk a tudomány által kijelölt célokat. Azért is veszélyesek a távoli határidők, mert úgy könnyen görgethetjük magunk előtt az el nem végzett feladatokat, akár 2029-ig is, arra hivatkozva, hogy még mindig van egy évünk.

HIRDETÉS

Hartmann Johanna: A válság számos hatását még nem érezzük elég egyértelműen a saját bőrünkön, de ez nem változtat a tényen, hogy visszafizethetetlen hitelből élünk, a következő generációk és a saját jövőbeli erőforrásainkat éljük fel most. Ha így folytatjuk, törvényszerűen következik be az összeomlás.

(…)

Lehet-e politikamentes a mozgalom? Beszélhetünk generációs szakadékról a klímaválság kapcsán? Hogyan tudnák meggyőzni a szkeptikusokat, akik politikai kampányfogásnak tartják a klímaváltozást? Mi vezetett a magyarországi Fridays for Future mozgalom elindításához? Mit tehetünk a kármentésért, mik a mozgalom céljai? A műanyagmentes július és a hasonló akciók segíthetnek a probléma felismerésében? Készülnek a Greta Thunbergéhez hasonló erőteljes kommunikációra? Elkerülhető a sokak által előre jelzett katasztrófa? Felkészültek a személyüket érő támadásokra? A válaszokat keresse a Magyar Hang július 19-én megjelenő 2019/29. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,781lájkolóTetszik
2,392követőKövetés
16,726feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Háború dúl a hústermelők és a műhúsgyártók között

Olyan kísérletek is zajlanak, amelyek során igazi állati sejteket tenyésztenek mesterséges körülmények között.