HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Senki sem fiz...

Senki sem fizeti a politikai célokra kitalált migrációellenes különadót

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyetlen forint adó sem folyt be eddig a Soros-adóként emlegetett bevándorlási különadóból – írja a hvg.hu a Magyar Államkincstár havonta közzétett államháztartási mérlegadatai alapján. Eszerint a táblázatban minden hónapban üres a vonatkozó sor.

A bevándorlási különadót egy nap híján egy éve fogadta el az országgyűlés, a 25 százalékos adónem 2018 augusztus elsejétől lépett hatályba. Mint írják, a kivetésének célja sokkal inkább politikai volt, mint a tényleges bevételnövelés; a migrációellenes hangulat fenntartását szolgálta. Ráadásul az elfogadás után a Pénzügyminisztérium is elismerte, hogy az adónem célja főként a bevándorlást segítő tevékenység visszaszorítása.

Fizessen különadót, akinek más a véleménye, mint a kormánynak? | Magyar Hang

Ugyanakkor máig sem tisztázott, hogy kik tartoznak az adófizetési kötelezettség alá. Az eredetileg befenyíteni kívánt, a kormányzati megszólalásokban bevándorlást támogató szervezetként definiált Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, az Amnesty International és a Transparency International a bevezetés után rögtön jelezte: nem fizetnek, mert nem tartják magukat adóalanynak. A lap érdeklődött a NAV-nál, hogy kik kötelesek megfizetni a járulékot, de nem kaptak választ a kérdésre.

Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke tavaly ősszel arról beszélt a Magyar Hangnak, hogy ez egy véleményadó. „Aki mást gondol a bevándorlásról, mint amit a kormányzat, az elmondhatja, de csak akkor, ha ezt a 25 százalékos adót megfizeti. Erről alkottak törvényt, ami – ha belegondolunk – elképesztő” – fogalmazott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,971lájkolóTetszik
3,643követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katarban már minden 27. lakos elkapta a koronavírust

Egyáltalán nem csitul a koronavírus-járvány a világban, és a térségünkben is sorra dőlnek meg a rekordok.