HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szolnok: beje...

Szolnok: bejelentették Lukácsi Katalin indulását, feljelentést tettek velük szemben

HIRDETÉS

Bemutatták hétfőn Lukácsi Katalint, a Jobbik, a Momentum Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Szolnoki Többség Egyesület közös szolnoki polgármesterjelöltjét. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja mögött egyelőre nem sorakozott fel az MSZP, a DK és az LMP.

HIRDETÉS

Csikós Attila, a Jobbik 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy tavaly az ellenzéki pártok másfélszer annyi szavazatot szereztek, mint a kormánypárt jelöltje, mégis a Fidesz örülhetett. Ezt követően elkezdték szervezni az ellenzéki összefogást, hogy még egyszer ne járjanak így. Ám amikor megnyitották a polgármesterjelölt személyéről a vitát, az egység megtört – tette hozzá.

Elmondta, ennek ellenére nem adták fel, csapatot szerveztek. Olyan kértek fel, aki fiatal, önzetlen és pártok felett áll, hogy változást hozzon Szolnokon és egy élhető várost teremtsen.

Ellenzéki bejelentés Szolnokon

Lukácsi Katalin arról beszélt, bár nem szolnoki, csak nemrég költözött oda, de hiszi, hogy a város őt is be fogja fogadni, ahogy a történelemben is mindig befogadó volt. „A Mindenki Magyarországa Mozgalommal járom az országot. Szolnokot az elszalasztott lehetőségek városának látom. Azt a rengeteg tapasztalatot, amely a mozgalomban megszereztem, tudnám hasznosítani” – mondta.

Hozzátette: mindig azért dolgozott, hogy közös gondolkodásra és cselekvésre buzdítsa a bal- és jobboldaliakat, vallásosokat és nem vallásosokat, nőket és férfiakat, kezdő és gyakorló politikusokat. Hangsúlyozta, hogy pártok felett áll.

HIRDETÉS

– A Jobbik országos elnöksége egyértelműen támogatja az ellenzéki összefogást, a Szolnoki Többséget és Lukácsi Katalint. Akik eddig nem vettek részt ebben az összefogásban, reméljük, hogy mellénk állnak, hiszen látni fogják, hogy félre kell tenni a személyes sértettséget és az egyéni érdekeket – mondta Budai Lóránt, a Jobbik regionális igazgatója.

– A Momentum mindig kompromisszumkész volt, hogy az ország vagy a városok ügyét előre vigyük. Egy dologban nem tud kompromisszumot kötni, az erkölcsi, emberi kritériumokban. Elég volt a korrupt, hazug rendszerből, nem kívánunk egy másikat építeni. Erre az a jelölt képes, akit a Szolnoki Többség megjelölt. Egy integratív, határozott, tiszta lelkű és tiszta kezű jelölt mögé álltunk, ő Lukácsi Katalin – mondta Szekeres Éva, a Momentum 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje

Ligeti József, a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület elmondta, ők jegyeztették be a Szolnoki Többség Egyesületet. Be is mutatta az ezt igazoló iratokat. Szerinte aki azt állítja, hogy nem ők a Szolnoki Többség, az valótlant állít. Ők Lukácsi Katalint támogatják.

A Magyar Hang kérdésére Lukácsi Katalin elmondta, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy egy ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesz hazug, korrupt hatalmával szemben. Megdöbbentek, hogy a Szolnoki Többség Facebook-oldalon (amely bitorolja a nevüket) megjelent, hogy mindenféle konszenzusos megoldástól elzárkózott az MSZP, a DK és az LMP. Ők nem tudják, hogy lesz-e nekik is jelöltjük.

Csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartott Szolnokon a helyi MSZP, DK, Jobbik és LMP,  ahol bejelentették, hogy szervezeteik megállapodást kötöttek az együttműködésről, ám jelölteket nem neveztek meg. A 24.hu ennek kapcsán arról írt, hogy télen az MSZP-s Radócz Zoltán személy körvonalazódott közös jelöltként, márciusban került a képbe Lukácsi Katalin.

Szolnok polgármestere 2006 óta a fideszes Szalay Ferenc, aki 1998 és 2002 között is irányította a várost.

HIRDETÉS

Az idei EP-választáson 43 százalékos részvétel mellett 43 százalékot szerzett a Fidesz listája, 2018-ban pedig a megyeszékhelyek közül itt volt a ötödik leggyengébb a Fidesz, 39 százalékkal.

Frissítés: Györfi Mihály, a helyi MSZP elnöke és Galló György, a helyi Jobbik vezetője hétfő délelőtt feljelentést tett a szolnoki ügyészségen a Szolnoki Többség használata miatt – írja a 24.hu. Györfi elmondta, hogy egy korábbi önkormányzati határozat értelmében ők használhatják a nevet, ugyanezen a néven őket illeti meg az egyesület birtoklása. Ezért tették meg a feljelentésüket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,212lájkolóTetszik
2,696követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az érintett ingatlan tulajdoni lapját is.

A Sós Sziklák Völgye