HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Százmilliókér...

Százmilliókért szónokolt Orbán a Volton és a Balaton Soundon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A hazai zenei fesztiválok fő szervezője, a Sziget Zrt. teljes éves reklámbevételének hetedét, azaz 208 millió forintot számlázott a Terror Házát működtető állami közalapítványnak – Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTKK) – annak fejében, hogy a Volt és a Balaton Sound fesztiválokon az Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre újratemetésén elhangzott beszédéből vett részleteket is tartalmazó klipet levetítették a központi kivetítőkön – olvasható a G7 cikkében.

Nem ez azonban az egyetlen jelentős összegű együttműködés a Sziget Zrt. és az állami közalapítvány között, hiszen 2016-ban, az 1956-os emlékév idején 300 milliót gombolt le a közalapítványról a Gerendai Károly és Lobenwein Norbert kisebbségi tulajdonában lévő vállalkozás. Akkor a Gyerek Sziget, a Volt, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál és a Strand Feszitiválon kellett megjeleníteni az 1956-os emlékévet.

Volt egyszer egy fesztivál | Magyar Hang

De nemcsak közvetlen reklámbevételek érkeznek a céghez az adófizetők pénzéből, hiszen a G7 szerint az állami és önkormányzati támogatások és megbízások a jegyeladások 3,3 százalékát tették ki 2013 és 2018 között. Ez az összeg hat év alatt elérte az 1,5 milliárd forintot. Ez azért mondható jelentősnek, mert ez idő alatt a vállalkozás nyeresége 3,3 milliárd forint volt, vagyis az adófizetők pénzéből csaknem megduplázták a Sziget Zrt. nyereségét az állami és önkormányzati juttatások.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,698lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek