HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nagyon büszk...

„Nagyon büszke vagyok a gyerekeimre, arra tanítjuk őket, hogy tanulni, dolgozni kell”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang július 19-i (2019/29.) számában olvasható riportból!

Ül a lépcsőn, zöldbabot pucol és mosolyog. A kicsik a kertben szaladgálnak, a nagyok a házban tévét néznek vagy olvasnak. Béke van, végtelen. Elfelejtem megkérdezni, hogy leves lesz-e, vagy főzelék. Fazekas-Simon Krisztináék megúszták. Ők a kilencgyerekes család. A kilakoltatás szélén álltak, ami azt is jelentette volna, hogy a gyámügy elveszi a gyerekeket, de az olvasók – önök – segítettek, így most lehet békében játszani meg zöldbabot pucolni.

Szalai Kriszta: Olyan vezetők kellenek, akik az emberek lelkét igyekeznek emelni | Magyar Hang

(…)

Az új, dányi ház lépcsőjén leltározunk. Még nincsen minden régi dolog elszállítva, még nincsen minden új dolog befejezve, de beköltöztek, és végtelenül boldogok. A kicsik nevetve ugrálnak egy trambulinon, ez is adomány. Irgalmatlanul nagy a kert.

Fazekas-Simon Krisztina a dányi ház előtt (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)
Fazekas-Simon Krisztina a dányi ház előtt (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

(…)

Krisztináék önkénteskednek, nem csak maguknak, hanem rászoruló családoknak is termelnek zöldségeket. Most még nem itt, van Budapest szélén egy közösségi kert, ott. – Egy ismerősöm azt szokta mondani, nektek azért segítenek a jó emberek, mert az égiek látják, hogy ti is segítetek másokon – mondja Krisztina. Mert a legkevesebből is adtunk bárkinek – teszi hozzá.

Megmenekült és másokon is segítene a zsámboki kilencgyerekes család | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

– Dominik, a második legnagyobb gyerek szakácsnak tanul, jövőre lesz végzős. Erik műszerész lesz – sorolja Krisztina. – Mindezt azért mondom, mert többször megírták a kommentelők, hogy a három legnagyobb gyerek menjen el dolgozni, és akkor megoldódik a családunk pénzügyi helyzete. Mi viszont Zsolttal úgy gondoltuk és gondoljuk ma is, tanulniuk kell, mert szakma nélkül mehetnének segédmunkásnak, fillérekért.

(…)

Mekkora a ház, hogyan újították fel? Miben segített a régi tulaj? Hogyan kerültek bajba és hogy menekültek meg? Hogyan viselték a kommenteket? Kik segítettek rajtuk? A válaszokért keresse a teljes riportot a Magyar Hang július 19-én megjelent 2019/29. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,554lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek