HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bűnözőknek bi...

Bűnözőknek biztosított szociális bérlakást Kőbánya önkormányzata

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Sára, akit nem így hívnak, kérésére változtattuk meg a nevét, egyszer furcsa SMS-t kapott kerülete, Kőbánya alpolgármesterétől, Weeber Tibortól. – Hívtak, hogy ma 16–17 óra között mennének ablakosok valami redőnyt feltenni a szomszédnak. Arra kérik, engedje be őket – meséli. Az már önmagában is szokatlan, hogy egy alpolgármester hírnökösködik két szomszéd között, az azonban már egyenesen ijesztő, hogy Weeber azoknak a nevében kért szívességet Sárától, akik nem is olyan régen még kis híján megölték az asszonyt.

A történet teljes megértéséhez egészen 2006-ig kell visszamennünk: ekkor történt, hogy Sára megunta, hogy közeli szomszédai, a D. família (a családfőnek, D. Ferencnek akkoriban kiváló MSZP-s kapcsolatai voltak, ugyanis nyugalmazott rendőr alezredes és a helyi polgárőr-egyesület vezetője volt) rendszeresen életveszélyesen megfenyegeti őt, ezért feljelentést tett.

(…)

Hosszas vita kezdődött közöttük, aminek az lett a vége, hogy Sárát D.-ék leütötték és összerugdosták, az asszony egy hétig feküdt az intenzív osztályon az eset után. Az ügyből bírósági tárgyalás lett, amelynek során megállapítást nyert, hogy „az elkövetők szándéka legalább eshetőlegesen súlyosabb eredmény előidézésére irányult”. Magyarán a bíróság szerint D.-ék nem csak megverni, hanem meggyilkolni akarták Sárát.

(…)

D.-éket elköltöztették a Gyömrői út 88.-ba, egy hamarosan szanálásra kerülő épületbe. A közelmúltban viszont Sára arra lett figyelmes, hogy a nyolc éve üresen álló szomszédos lakásban nagy lett a sürgés-forgás: a szinte már pazarló nagyvonalúsággal dolgozó munkások egyike meg is jegyezte, hogy „valami nagyon fontos emberek” költözhetnek majd ide. D.-éket, a szocialista bekötésű családot költöztette vissza a fideszes önkormányzat Sára mellé, aki úgy fogalmazott: visszakapta a gyilkosait.

(…)

A fideszes vezetésű kőbányai önkormányzat, amely már-már rutinszerűen tesz utcára rászoruló családokat, és folyvást hangsúlyozza, hogy a tisztességes adófizetők pártján áll, felújított lakásba költöztet vissza egy szocialista kötődésű, a közösségi együttélés minden létező szabályát semmibe vevő famíliát, amely ráadásul küldöncként utasítja a kerület konzervatív alpolgármesterét. Akit próbáltunk keresni mi is, ám Weeber Tibornak egyetlen konkrét kérdést sem tudtunk feltenni, a politikus ugyanis már időpontkérő üzenetünkre is azt felelte, majd októberben, az önkormányzati választások után áll rendelkezésünkre.

Mire hivatkozott a 10. kerületi jegyző a D. család visszaköltöztetése ügyében? Ki volt a perben Kőbánya beugró ügyvédje? Hogyan ment biztosra a kerület? Fizetett-e lakbért azóta a D. család?

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 19-én megjelent 2019/29. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,554lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek