HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egy nyaraló g...

Egy nyaraló gyerek az Erzsébet-program egyik helyszínéről: Horrorfilmet is lehetne forgatni

HIRDETÉS

Kritikán aluli, koszos, igénytelen, szánalmas, kétségbeejtő – ezekkel a jelzőkkel illették többen is a rászorulóknak kedvezményes nyaralási lehetőséget nyújtó Erzsébet-program egyik helyszínét, a Club Aligát. A 24.hu írt arról, hogy több család is néhány nap után inkább befejezte a nyaralást az áldatlan állapotok miatt.

HIRDETÉS

A hírportálhoz beérkezett olvasói levelek lepusztult épületekről, málladozó vakolatról, szörnyű, koszos szobákról számoltak be. Sokakat megvárakoztattak a recepción a hőségben kicsi gyerekekkel, mert az átadás időpontjára nem készültek el a takarítással, de az átvett szobák egy részén nem is látszott, hogy járt ott a takarító. Arról írtak, hogy némelyek fürdőszobájában állt a víz, más szobák beáztak a viharban. Az épületek ajtóit nem lehetett zárni, egész éjjel nyitva álltak, a lámpák éjjel-nappal égtek a folyosókon, bevonzva bogarak ezreit, amiket aztán a takarítók igyekeztek összeszedni. Sokan emlegették a pókokat, pókhálókat, hangyákat, de volt, aki az ágyneműtartóban egérürüléket talált, vagy éppen egeret látott. A lépcsőházról – hiányzó lámpabúrák, égők, kosz – egy nyolcévesnek az jutott eszébe, horrorfilmet is lehetne forgatni ott.

Több olvasók is úgy ítélte meg, hogy a legnagyobb disznóságot az étkezéssel követték el ellenük. Az étkezőről azt írták, büdös és nem túl tiszta – beleértve az étkészleteket is –, rengeteg volt a légy, rendszeres a sorban állás, és aki nem volt elég fürge, annak nem jutott az amúgy ritka jobb falatokból. Ha egy-egy alkalommal volt vacsorára rántott vagy sült hús, abból nem jutott mindenkinek, és nem is tudták pótolni. Ha nem ették meg a vendégek a vacsorát, mert nem ízlett, másnap reggelire feltálalták nekik ugyanazt. Többen is panaszkodtak romlott ételre, amit állítólag a konyhafőnök is megerősített.

Egyetlen gyerek sincs a fonyódligeti Erzsébet-táborban | Magyar Hang

Miközben az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az uniótól esélyteremtő programok megvalósítására, idén egyetlen gyermek sem üdült az alapítványnak ingyen odaadott fonyódligeti táborban – tudtuk meg. A szomszédos nyaralótulajdonosok diákcsoportokkal tavaly óta nem találkoztak, mozgást is keveset láttak az üdülőben.

Habár többen is írtak a panaszkönyvbe, a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Club Aliga üzemeltetője ennek ellenére azt válaszolta a 24.hu megkeresésére, hogy nem tudnak panaszról. A főszervező Erzsébet-program ugyanakkor a kérdésekre nem is reagált.

Az Erzsébet-program a rászorulók üdülési támogatásáról szól elméletileg, amihez az állam bőkezűen hozzájárul. Egy háromgyerekes család esetében például a négynapos szállásért, teljes ellátásért 220 ezer forintot kapott a szálloda, amiből 202 ezer forint az állami támogatás. Az egyik olvasó szerint az Erzsébet-program jó üzlet a lepukkant szállodáknak, mert felveszik a vaskos állami támogatást, és cserébe alig nyújtanak valamit.

HIRDETÉS

Frissítés:

A Pro-Mot Hungária Kft., a Club Aliga tulajdonosa, illetve vagyonkezelője hétfőn reagált a cikkre. Közleményük szerint „a Club Aliga éttermi szolgáltatásaiért felelős társaság összesen egy hét után, július 1-jével szerződést bontott a szolgáltatásnyújtásba bevont harmadik féllel, egy közétkeztető nagyvállalattal. A belső vizsgálatra a vendégek visszajelzéseit követően késedelem nélkül sor került. Az új ételbeszállítóval való együttműködést követően az éttermi szolgáltatásokra vonatkozó panaszok száma nagymértékben csökkent, a pozitív változást a vendégek is visszaigazolták. Ezzel együtt azokat az állításokat, amelyek szerint romlott ételt szolgáltak fel az üdülő vendégeinek, a Pro-Mot Hungária Kft. határozottan visszautasítja.

A Club Aliga területén található ingatlanok műszaki állapota az utóbbi évtizedekben jelentősen leromlott, az üdülő 2007-es privatizációja óta sem történtek fejlesztések. Az idén januárban lezárult tulajdonosváltás óta a Pro-Mot Hungária Kft. elkötelezett a komplexum a jelenlegi turisztikai és ingatlanpiaci trendeknek megfelelő fejlesztése, valamint üzletileg fenntartható, hosszú távú működtetése mellett: a korábbi fejlesztési tervek felülvizsgálata jelenleg is folyamatban van, és folyamatosak a helyi önkormányzattal történő egyeztetések is.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,065lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek