A Fidesz politikusa indul a fideszessel szemben Szarvason

A Fidesz politikusa indul a fideszessel szemben Szarvason

Fotó: Szarvas.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Független jelöltként indul a polgármesteri székért Babák Zoltán Szarvason, ahol a politikus két évvel ezelőtt szerzett képviselői mandátumot a Fidesz–KDNP színeiben. Mindezt a politikus a Facebook-oldalán közölte, ahol jelezte: nem valami ellen, hanem valamiért indul, mögötte nem áll csapat, kampánystáb, pártfinanszírozás, fizetett tanácsadók, mint a többi jelölt mögött.

Mint ismert, Szarvas városát már 21 éve Babák Mihály polgármester vezeti, aki 1998-tól 2014-ig országgyűlési képviselő is volt. A Fidesz helyi nagyágyúja eddig nagy fölénnyel nyerte a polgármester-választásokat, most azonban valami megváltozott. A 72 éves politikus múlt évben ugyan bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri székért, egy nemrég megjelent hír szerint azonban ismét felmerült benne, hogy folytassa. „Ahogyan azt korábban már a sajtóban is elmondtam, huszonegy év, öt önkormányzati ciklus után idén októberben nem szándékoztam ismét indulni a választásokon. Azóta azonban annyi megkeresést kaptam, olyan sokan biztattak, hogy komolyan elgondolkodtam a kérdésen” – fogalmazott néhány hete a politikus.

Ölre megy a hatvani polgármesteri székért Kövér László és Semjén Zsolt? | Magyar Hang

A szarvasi Fidesz-szervezeten belül azonban egészen másként gondolkodnak Babák jövőjéről. A párt júniusi elnökségi szavazásán nyolcan Hodálik Pál jelenlegi alpolgármester jelöltségét támogatták, négyen Babák Mihályra voksoltak, Babák Zoltán indulását – aki egyébként a jelenlegi polgármester rokona – senki sem támogatta. Habár a szavazás nem jelent egyben hivatalos jelölést is, helyi forrásaink szerint Babák Zoltán most azért indul függetlenként, mert a Fidesz nem támogatta (a politikus ugyan a Fidesz színeiben nyerte a mandátumát, de nem tagja a pártnak).

Az eset különlegessége az is, hogy öt évvel ezelőtt gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna, hogy Babák Mihály ellen szavazzon a helyi Fidesz, mostanra viszont alaposan megváltozott a helyzet. Sokan azonban attól tartanak, hogy a döntés ellenére az országos pártközpontból mégis csak ráerőltetik a helyi Fideszre Babák Mihályt, hogy ismét ő induljon a polgármesteri tisztségért.

A helyi ellenzék közben a teljes összefogáson dolgozik, de egyelőre nem zárultak le a tárgyalások.