HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyilatkozni n...

Nyilatkozni nem akart, de cikkünket rajtunk kereste a fideszes alpolgármester

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Saját, elképesztően szigorú lakásrendeletét is ignorálta Kőbánya egy különös múltú família kedvéért. Az LMP-s képviselő feljelentést tett.

Feljelentést tett a Magyar Hang cikke kapcsán az LMP kőbányai önkormányzati képviselője. Tóth Balázs Facebook-oldalán azt írta, hogy a Visszakaptam a gyilkosaimat című írásunk kapcsán adatkéréssel élt a X. kerület jegyzője felé, majd az erre kapott válasz alapján ügyvéddel egyeztetve feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hanyag kezelés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Cikkünk dióhéjban: egy korábban remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező család feje és fia még 2006-ban megpróbált végezni a szomszédjukban lakó hölggyel, aki feljelentette őket. A gyilkossági kísérletet elmarasztaló ítéletet követően a famíliát esztendőkkel később mondvacsinált okokra hivatkozva elköltöztette a kerület immár fideszes vezetése, noha megtehette volna, hogy ez ügyben a valós anomáliákra (tartozás, emberölési kísérlet) támaszkodva nem hosszabbít velük szerződést. Ehhez képest a Gyömrői úton lakást biztosított számukra, majd évek múlva visszaköltöztették őket áldozatuk szomszédságába, egy immár felújított bérlakásba.

Tóth Balázs LMP-s képviselő jegyzőtől kapott információi alapján megerősítést nyert az az az értesülésünk, hogy a D. család 2011-és 2014 között jelentős lakbértartozást halmozott fel, ez azonban már elévült, mert a vagyonkezelő éveken át nem élt sem fizetési felszólítással, sem más igényérvényesítéssel.

HIRDETÉS

További érdekesség, hogy miként került a D. család a Gyömrői útra. Kőbánya „ideiglenes elhelyezést” biztosított nekik a jelenleg éppen szanálás alatt álló ingatlanban, ám a „bérbeadó az ideiglenes elhelyezésre biztosított lakást nem adta bérbe, ott az érintettek a bérbeadó jóváhagyásával, de jogcím nélküli lakáshasználóként laktak.”

Bűnözőknek biztosított szociális bérlakást Kőbánya önkormányzata | Magyar Hang

Egy erőszakos család és a tőlük rettegő volt, illetve újfent leendő szomszéd története.

Vagyis azon a Kőbányán, ahol olyan szigorú a lakásrendelet, hogy még a kormányhivatal is vizsgálja, ideiglenes elhelyezést biztosít a kerület egy, a közösségi együttélés szabályai ellen vétő családnak. A tisztánlátás végett: más, „jogcím nélküli lakáshasználóknak” nem az a jussa Kőbányán, hogy ideiglenes elhelyezést biztosít nekik a kerület, hanem valami egészen mást. Pontosan ezt: „Lakásbérleti jogviszony tíz éven belül nem létesíthető azzal a személlyel, akinek a lakásbérleti jogviszonya ugyan nem neki felróható okból szűnt meg, de tovább maradt a lakásban, mint azt az önkormányzat engedélyezte”.

Mivel az ügyben több szálon is érintett Weeber Tibor alpolgármester – például, mint aki a kerület szociális ügyeiért felel – próbáltuk megszólaltatni őt a cikkünkben. Weeber azonban az önkormányzati kampányra hivatkozva, csak októberben szeretett volna nyilatkozni.
Majd miután megjelent az írás, az alpolgármester máris érdeklődni kezdett, hogy hol találhatja meg az írást, mert szeretné elolvasni. Ezen kívül más, merőben szokatlan húzása is volt Weeber Tibornak: a Facebookon egyenként írt rá azokra a hozzászólókra, hogy szívesen kifejti nekik az igazságot az ügyben.

Egy olyan cikk kapcsán, amit nem is olvasott, ugye.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.