HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Patkányokkal...

„Patkányokkal alszunk, patkányokkal eszünk”

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang július 26-i (2019/30.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Kipukkadt lufiktól színes a nyíregyházi Huszártelep egyik közkútját körbefolyó pocsolya. Kicsi tócsa ez, mégis pancsoló, mezítlábas cigány gyerekek zsibongásától hangos. Szemben az egykori laktanya tiszti házainak csupasz, ablaktalan falai meg a Viola utca düledező otthonai.

Megszokott életkép ez, néhány hete mégis egész másként festett a kék kút környéke. Ma már persze nevetve mesélik a helyiek, hogy „nagy volt ám a sorban állás” és hogy „meghordták a kádat is”, de amikor a felhalmozott tartozásra hivatkozva másfél napra elzárták 48 telepi családnál a vizet, méghozzá a legnagyobb hőség idején, nem volt ilyen derűs a hangulat.

„Ma már ketten vagyunk csak az utcában, akik műveljük a kertünket, a többi már tiszta dzsumbuj” | Magyar Hang

– Többéves probléma ez már – mondja Glonczi László egy jókora levegővétel után. A Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének helyben lakó elnöke volt az, aki más nyíregyházi központú civil szervezetekkel leült tárgyalni Kovács Ferenc polgármesterrel és a Nyírségvíz Zrt. vezetőségével. – Tisztában vagyok vele – így Glonczi –, hogy a Huszártelep 50– 60 százaléka tartozik, de hosszú távon szeretek gondolkodni.

(…)

HIRDETÉS

Az egykori tiszti házakban, amelyeken nincs már sem ajtó, sem ablak, több családnál nincs is víz. Igaz más sem nagyon. Sem bútorok, sem falak.

(…)

Anikó nem boldog, mert hamarosan érkeznek a Keleti telepen élők is. – Ők még alávalóbbak, mint mi, már elnézést, hogy így mondom.

(…)

Mi a baj a keletiekkel? Hogy élnek a Huszártelepen? A válaszokat keresse a Magyar Hang július 26-án megjelent 2019/30. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/30. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,400lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,274feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.