HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A posta fejle...

A posta fejlesztése gördül, Rogán érdekköre örül

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Rogán Antal üzlettársainak cége, a MobilSign Kft. alvállalkozóként veszi ki részét a Magyar Posta milliárdos fejlesztéséből – számolt be róla a 24.hu. Az állami cég az Európai Uniótól 2,4 milliárd forintot kapott a projektre, önmaga pedig 1,9 milliárdot tesz még hozzá. Ha a tervek megvalósulnak, a feladott levelek útját Magyarországon is az interneten keresztül lehet majd követni.

Rogán Antal többet keres, mint Orbán Viktor | Magyar Hang

Nyilvánosságra került, mennyit is keresnek az Orbán-kormány tagjai, ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetiroda közzétette az állami vezetők juttatásait a kormány honlapján. Az az első pillanatra is látszik a napi.hu összeállításából, hogy egyik politikusnak sem kell sorba állnia az ingyenkonyhán, de az azért meglepő, hogy nem Orbán Viktor keresi a legtöbbet, holott ő miniszterelnöki és képviselői munkája után is megkapja a havi apanázsát.

A Posta számos munkatársának ugyanakkor nehéz pillanatokat okozott már a PDA (ipari mobiltelefon), a vállalat szerint pedig gond a szoftveres háttérrel akadt. Ennek fejlesztésére, tesztelésére, a szükséges eszközök elszállítására a cég 3,2 milliárdos szerződést írt még alá 2017 októberében a Sagemcom Magyarország Zrt.-vel. Ennek ügyvezetője az a Dubi Zoltán, akinek TSDM Holding nevű cége jelenleg végelszámolás alatt áll, miközben a Green Investments & Solutions Kft.-n keresztül Tiborcz István is érdekelt volt benne.

Tiborcz István már a 32. leggazdagabb magyar | Magyar Hang

Nehéz a vagyonosok élete, ahhoz ugyanis, hogy valaki bekerüljön A 100 leggazdagabb című kiadvány élmezőnyébe, idén már legalább 110 milliárd forintra volt szükség. Ennyi pénze van a listán 10. helyen álló Szíjj Lászlónak, a Duna Aszfalt tulajdonosának. A Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkesztette, idén 18.

A Sagemcom a munkába három alvállalkozót vont be. Az egyik a Naviscon Zrt., a másik a Sagemcommal azonos tulajdonos által működtetett Trel Hálózatépítő Kft. Rendszertervezésre és szoftverfejlesztésre pedig azt a MobilSign Kft.-t vonták be, ami 2016-ban még Rogán Antal találmányával vált ismertté. A miniszter közös, elektronikus aláírási szabadalmat jegyzett a cég két akkori tulajdonosával, Csík Balázzsal és Lengyel Csabával. Találmányhasznosítási díj címén Rogánhoz 2017-ben és 2018-ban összesen 67 millió forint folyt be. Az OLAF ugyanakkor már vizsgálatot indított, miután a miniszter partnerei a Profitrade Kft.-n keresztül jelentős uniós támogatást vettek fel egy aláírás-hitelesítő kifejlesztésére. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,921lájkolóTetszik
3,628követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek