HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hazugokkal mi...

Hazugokkal miről beszéljünk? – Veiszer Alinda-interjú

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem hiszek már abban, amiben évekkel ezelőtt, hogy a párbeszéd majd mindent megold – többek között ezt mondta lapunknak adott interjújában a Pátria Rádió műsorvezetője, Veiszer Alinda. Úgy látja, világos határokat kell húzni újságírás és aközött, ami már azon túl van. Az Ördögkatlan Fesztiválon beszélgettünk arról is, milyen esélyei vannak a hasonló rendezvényeknek, illetve hogy érdemes-e még elmenni Gombaszögre vagy épp Tusnádfürdőre.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang augusztus 9-i (2019/32.) számában, pénteken megjelenő interjúból!

(…)

– Lesz bármilyen kézzelfogható eredménye, ha az ember nem ül le mondjuk a Pesti Srácok-főszerkesztő Huth Gergellyel vitatkozni? Ami felmerült legutóbb egy gombaszögi esemény kapcsán.
– Szerintem azt meg kell fogalmaznunk, hogy mit tekintünk újságírásnak. Ha van egy kerekasztal valamelyik nyári táborban, akkor milyen pozícióból szólalunk meg ott? Persze az tök szuper, hogy emberek beszélgetnek egy asztal körül, és nem értenek egyet egymással. Azonban nem mindegy, hogy színpadon milyen címkék mellett vitázunk. Nem hiszek abban, amiben évekkel ezelőtt még igen, hogy a párbeszéd majd mindent megold. Olyan eszközök kerültek elő, amelyek nem tekinthetőek az újságírás részének. Akik ezeket alkalmazzák, velük miről beszélgessünk? Hogy illik-e karaktergyilkosságot elkövetni és hazudni?

HIRDETÉS
Veiszer Alinda: A politika játékszerévé hagytuk tenni magunkat | Magyar Hang

– Viszont ha leülünk vitázni, legalább elmondhatjuk az ő közönségük előtt is, hogy ez nem fér bele.
– Nem hiszem, hogy ennek túl sok értelme lenne. Fanatikus táborról beszélünk. Valaki majd a homlokára csap, hogy úristen, nem kellene ilyen lejáratásokhoz nyúlni? Értem ezt az érvet, csak nem hiszek benne, hogy egyetlen ember is újragondolta volna magát. Ráadásul a Facebookon zajlanak ezek a viták, és adott esetben ott több embert is lehet elérni, mint egy színpadon.

(…)

Bevált a Pátria Rádió, olyan szabadon dolgozhat, mint várta? Könnyebb rávenni az embereket egy beszélgetésre, mint a Hír Tv-nél volt? A Hír Tv-s éveire utólag hogyan tekint? Mit mondtak neki elbocsátása után a Hír Tv-s vezetők? Folytatódni fog a megmaradt független sajtótermékek lemészárlása? Hogyan lehet meggyőzni a nem híveket? Mit gondol Tusványosról? És Lovasi András fellépéséről, valamint nyilatkozatáról? Szélsőliberálisnak érzi magát? Van esélyük az Ördögkatlanhoz hasonló kisebb fesztiváloknak a túlélésre? Bánja-e, hogy nemet mondott a Momentum főpolgármester-jelölti felkérésére? Miért vett részt az RTL celebműsorában? A válaszokat keresse a Magyar Hang augusztus 9-én megjelenő 2019/32. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,209lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek