HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bűz-gate: viz...

Bűz-gate: vizsgálatot indít a kormányhivatal

HIRDETÉS

Valószínűleg nem került veszélyes anyag a levegőbe tegnap, amikor Budapest több kerületét, valamint Budaörsöt és néhány környékbeli települést is orrfacsaró bűz árasztotta el, ám azt továbbra sem tudni, mi okozta a több órán át tartó kellemetlenséget, illetve hogy honnan fújta a szél a szagot. A Hvg.hu cikke szerint azonban lakossági bejelentések alapján vizsgálatot folytat a Pest Megyei Kormányhivatal az ügyben. Ezt maga az érintett hatóság erősítette meg a hírportálnak.

Valami bűzlik Budapesten | Magyar Hang

Csütörtök délután óta egyre jobban terjed a bűz a fővárosban, Buda után már a teljes településen lehet érezni az ürülékszagot. Ahogy a Magyar Narancs Online említette, a IX. kerületi szerkesztőségüket is elérte, ahogy a Magyar Hang közelben lévő irodájánál szintén érezni a bűzt.

HIRDETÉS

Ahogy arról lapunk is hírt adott, csütörtök délután iszonyatos bűz kezdett el terjedni a fővárosban, amely csak az esti órákra csillapodott. Ugyanez volt a helyzet több a fővárostól nyugatra elhelyezkedő településen, így Budaörsön is. A város polgármestere, Wittinghoff Tamás Facebook-oldalán azt írta, hogy Zsámbékon nedvestrágyáznak, és a nagy szél viszi szét a szagot. Ám ezt Zsámbék polgármestere, Horváth László az Indexnek cáfolta. Gyanakodtak a térségben trágyázó Gyermelyi Zrt.-re is, ám a társaság szintén visszautasította a vádat. A szagnak eddig tehát nincs gazdája. Azt, hogy veszélyes anyag nem volt a levegőben, Wittinghoff Tamással közölte a katasztrófavédelem, de a Hvg.hu forrásai is megerősítették az információt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,921lájkolóTetszik
2,833követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 67. – Leleplezzük Orbán alagútját

Dévényi István vendégei Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője és Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója.

Orbán maga a kockázat