HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Száll az azbe...

Száll az azbeszt a széllel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

2017 áprilisában került nyilvánosságra, hogy azbeszttartalmú anyagok jelenlétét valószínűsítik a szakemberek a bontás alatt álló Petőfi Csarnok (Pecsa) épületében. A Városliget Zrt. elsőként – még 2016 decemberében – azt közölte, hogy az épület mentes az azbeszttől, később a társaság inkább nem nyilatkozott az esetről, egészen 2017 őszéig, amikor közleményben hangsúlyozta, hogy az azbesztmentesítés szakszerűen és a jogszabályoknak megfelelően lezajlott – a bontási területen mégis található azbeszt. (…)

A Városliget Zrt. tavaly júliusban 10 millió forintért megbízta a közbeszerzési pályázaton nyertes Kör-Ker Kft.-t a bontási terület ellen őrzésével, levegőszennyezettségi mérések elvégzésével, valamint a felszínre került azbeszttartalmú anyag szakszerű gyűjtésével, ideiglenes helyszíni tárolásával és elszállításával. Idén júniusban a Vidra Környezetgazdálkodási Kft.-t bízták meg az egykori Petőfi Csarnok területén a talajban lévő 450 folyóméter azbesztes csővezetéket, valamint a teljes területet egy méter mélyen borító hulladékot kell szakszerűen eltávolítania, kezelnie, majd elszállítania.

A csaknem 300 millió forintos megbízás szövegezése alapján a park közepén, a lebontott épület 17 ezer négyzetméteres területének negyedén több mint két éve egy méter mélyen áll az azbeszttartalmú építési törmelék, amelynek elszállítása, a Ligetvédőktől kapott értesüléseink szerint, jelenleg is tart.

Hogy hova szállítják a káros hulladékot, a Magyar Hang augusztus 9-én megjelenő 2019/32. számából megtudhatja!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.