HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 75 százalékka...

75 százalékkal drágult a hagyma egy év alatt

HIRDETÉS

Egészen drasztikus mértékben, csaknem 75 százalékkal drágult a vöröshagyma a tavaly júniusi árához képest – ez a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból derül ki. A zöldségfélék felvásárlási ára 17,6 százalékkal emelkedett 2018. júniusához képest. A hagyma mellett a zöldbab árán is érzékelhető a változás, az ugyanis 39 százalékkal lett drágább, a paradicsom 16,7, a fejes saláta 16,4, az uborka pedig 4,9 százalékkal.

HIRDETÉS

A gabonafélék termelői ára átlagosan 6,5 százalékkal volt magasabb júniusban, mint egy évvel azelőtt. A búza 20,8 százalékkal került többe, mint egy éve, a kukorica 4,2 százalékkal volt olcsóbb a tavaly júniusi áránál.

Egyre drágább a nagybevásárlás: ha véget ér a zöldségár-emelkedés, jönnek a húsok | Magyar Hang

A családok jó részét érhette felkészületlenül, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen, összességében nagyjából 20 százalékkal drágultak a burgonyafélék, a friss zöldségek és gyümölcsök. Ráadásul épp a leghétköznapibb termékek ára – a krumpli mellett például a vöröshagyma vagy a fejes káposzta – akár másfél-kétszeresére is nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A gyümölcsöknél is kézzelfogható az áremelkedés, átlagosan csaknem 30 százalékos. A legjelentősebb a meggyfélék voltak, amelyek 70 százalékkal drágultak a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az alma viszont olcsóbb, 36,7 százalékkal, a szilva és a ringló felvásárlási ára pedig feleannyi mit tavaly.

A Magyar Hang idén januárban készített utoljára körképet. Akkor négyszáz forintot kellett fizetni egy kiló krumpliért, 800 forintot egy kiló sárgarépáért, 1500-at a gyökérért, a vöröshagyma kilója pedig 500 forint volt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,951lájkolóTetszik
2,835követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kiteljesedés

Nagyon úgy tűnik, a haladás azt jelenti, minél inkább megyünk előre az időben, annál nagyobb hülyeségeket – vagy galádságokat – lehet állítani és elhinni egy füst alatt.