HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elindult a fe...

Elindult a ferencvárosi előválasztás

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hosszú út és sok vita vezetett idáig, de szinte az utolsó pillanatban elindult az ellenzéki polgármesterjelölt kiválasztását szolgáló előválasztás Ferencvárosban.

HIRDETÉS

A IX. kerület lakói arról dönthetnek, hogy kit szeretnének október 13-án a kormánypártok kihívójaként látni: az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum által támogatott Jancsó Andreát, vagy pedig Baranyi Krisztinát, aki mögé az LMP, a kétfarkú kutyapárt és Puzsér Róbert csapata sorakozott fel.

Szavazni szerdán és csütörtökön reggel nyolctól este nyolcig, pénteken pedig reggel nyolctól délután kettő óráig lehet a kerület négy forgalmas pontján felállított sátrakban. Így az Ecseri úti metróállomásnál, a Haller és Mester utca kereszteződésénél, a Ferenc körút és Üllői út sarkán, illetve a Ferenc téren. Csak a ferencvárosiak voksolhatnak, hiszen ez a választás csak a helyi polgármesterjelöltről szól.

Az előválasztásra azért van szükség, mert az ellenzéki pártok nem tudtak megállapodni abban, hogy ki legyen a közös induló a kerületben a fideszes Bácskai István ellen. Mindkét jelölt ugyanis szerette volna a kihívói posztot. A konfliktust csak tetézte, hogy nem volt egyezség az egyéni képviselőjelöltekről, márpedig ezek a politikusok adhatják majd a polgármester hátországát a képviselőtestületben. Az elmúlt napokban már csalással is vádolták egymást, illetve lejárató szórólapok is megjelentek. Végül Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje jelentette be a napokban, hogy mégis sikerült tető alá hozni a megállapodást és Baranyi Krisztina, valamint Jancsó Andrea is megméreti magát. A verseny végén pedig a vesztes elfogadja, hogy nem száll ringbe a polgármesteri posztért.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely győzött az ellenzéki előválasztáson | Magyar Hang

Az ellenzéki előválasztás hivatalos végeredményét hat óra után jelentették be. Magyar György, a Civil Választási Bizottság vezetője mellett Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor foglalt helyet az asztalnál. – Elsősorban a demokrácia győzött, másodsorban azok a szavazók, akik elmentek. Valamint a három jelölt is nyert.

Az előválasztást, mint új intézményt idén próbálta ki először az ellenzék a közös főpolgármester-jelölt, egyben Tarlós István kihívójának megtalálására. Elsőként januárban, egyfajta baloldali verseny zajlott, amikor az MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely csapott össze. Utóbbi fölényes győzelmet aratott, de nyáron jött a következő megméretés. Akkor igazi tétet adott a versengésnek, hogy az európai parlamenti választáson jól szereplő Momentum is előállt egy saját jelölttel Kerpel-Fronius Gábor személyében, míg az utolsó pillanatban a Demokratikus Koalíció is kitalálta, hogy ők Kálmán Olga mögé állnak be. Ezt a versenyt is Karácsony Gergely nyerte, így a pártök mögötte sorakoztak fel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,310lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami a börtön-kártérítések helyett inkább aggaszthatná a kormányt

Amíg azt látjuk, hogy félnivalójuk itt nem a nevetségesen enyhe büntetésekkel távozó agresszoroknak, hanem az áldozatoknak van, addig nem lesz változás.