HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elindult a fe...

Elindult a ferencvárosi előválasztás

HIRDETÉS

Hosszú út és sok vita vezetett idáig, de szinte az utolsó pillanatban elindult az ellenzéki polgármesterjelölt kiválasztását szolgáló előválasztás Ferencvárosban.

HIRDETÉS

A IX. kerület lakói arról dönthetnek, hogy kit szeretnének október 13-án a kormánypártok kihívójaként látni: az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum által támogatott Jancsó Andreát, vagy pedig Baranyi Krisztinát, aki mögé az LMP, a kétfarkú kutyapárt és Puzsér Róbert csapata sorakozott fel.

Szavazni szerdán és csütörtökön reggel nyolctól este nyolcig, pénteken pedig reggel nyolctól délután kettő óráig lehet a kerület négy forgalmas pontján felállított sátrakban. Így az Ecseri úti metróállomásnál, a Haller és Mester utca kereszteződésénél, a Ferenc körút és Üllői út sarkán, illetve a Ferenc téren. Csak a ferencvárosiak voksolhatnak, hiszen ez a választás csak a helyi polgármesterjelöltről szól.

Az előválasztásra azért van szükség, mert az ellenzéki pártok nem tudtak megállapodni abban, hogy ki legyen a közös induló a kerületben a fideszes Bácskai István ellen. Mindkét jelölt ugyanis szerette volna a kihívói posztot. A konfliktust csak tetézte, hogy nem volt egyezség az egyéni képviselőjelöltekről, márpedig ezek a politikusok adhatják majd a polgármester hátországát a képviselőtestületben. Az elmúlt napokban már csalással is vádolták egymást, illetve lejárató szórólapok is megjelentek. Végül Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje jelentette be a napokban, hogy mégis sikerült tető alá hozni a megállapodást és Baranyi Krisztina, valamint Jancsó Andrea is megméreti magát. A verseny végén pedig a vesztes elfogadja, hogy nem száll ringbe a polgármesteri posztért.

Karácsony Gergely győzött az ellenzéki előválasztáson | Magyar Hang

Az ellenzéki előválasztás hivatalos végeredményét hat óra után jelentették be. Magyar György, a Civil Választási Bizottság vezetője mellett Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor foglalt helyet az asztalnál. – Elsősorban a demokrácia győzött, másodsorban azok a szavazók, akik elmentek. Valamint a három jelölt is nyert.

Az előválasztást, mint új intézményt idén próbálta ki először az ellenzék a közös főpolgármester-jelölt, egyben Tarlós István kihívójának megtalálására. Elsőként januárban, egyfajta baloldali verseny zajlott, amikor az MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely csapott össze. Utóbbi fölényes győzelmet aratott, de nyáron jött a következő megméretés. Akkor igazi tétet adott a versengésnek, hogy az európai parlamenti választáson jól szereplő Momentum is előállt egy saját jelölttel Kerpel-Fronius Gábor személyében, míg az utolsó pillanatban a Demokratikus Koalíció is kitalálta, hogy ők Kálmán Olga mögé állnak be. Ezt a versenyt is Karácsony Gergely nyerte, így a pártök mögötte sorakoztak fel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,115lájkolóTetszik
2,667követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek