HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ágyi poloskák...

Ágyi poloskák ütöttek tanyát a Honvédkórházban

HIRDETÉS

Elárasztották az ágyi poloskák a Honvédkórházat, tele vannak velük az ügyeletes orvosok szobái – számolt be róla a HVG.hu. A 24 órás ellátásra szakosodott orvosok egy része emiatt az intenzív osztály egyébként nem használt kórtermébe szorult, csak mert ott műanyagból vannak a matracok.

HIRDETÉS

A mindig riasztható ügyeleti orvosok szobájában először július első hetében találkoztak poloskákkal. Miután egy szakorvosjelölt észrevette magán a csípéseket, a bőrgyógyászaton igazolták is a sejtéseket.

Az osztályvezető főorvos viszont állítólag csak annyit reagált minderre, hogy nem kell hisztériázni. A poloskák így egyre csak terjeszkedtek, felütve fejüket a műtősök és aneszteziológusok pihenőhelyein, több emeleten is.

Az ágyat matracostól a HVG forrásai szerint csak a sürgős ügyeleti szobából dobták ki, viszont még nem vettek újat, így jobb híján szorultak az orvosok egy négyágyas intenzív kórterembe. Az elégedetlenségek miatt a héten az egyik főorvos szobáját is megnyitották az ügyeleteseknek.

Patkányok Budapesten: több mint tízezer bejelentés érkezett | Magyar Hang

Az irtást végző cég ugyanakkor visszautasítja az elvégzett munkájukat ért kritikákat.

A lap kereste a Honvédkórházat, illetve a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, ahol úgy reagáltak: „kórházunk évente 1,2 millió beteg ellátását végzi, és mint ilyen nagy forgalmú intézmény különösen kitett a behurcolt (pl. ez esetben a betegek ruházatával behurcolt) fertőzéseknek. Az ágyi poloskák világszerte rendkívüli mértékben szaporodnak, a legtisztább lakásban és helyiségekben is előfordulhatnak.” Az intézmény szerint júliusban valóban észlelték a jelenséget, viszont azonnali irtást rendeltek el, és állítólag azóta minden helyiség használható.  

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,557lájkolóTetszik
2,563követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vik-tor, Vik-tor!

A rajongó/katona akkor sem fogalmaz meg kritikát, ha feketén-fehéren egyértelmű, hogy rajongásának tárgya/vezénylőtábornok hibát követett el. Vagy Orbán-szelfi, vagy újságírás.

Szürke zóna