HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ágyi poloskák...

Ágyi poloskák ütöttek tanyát a Honvédkórházban

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Elárasztották az ágyi poloskák a Honvédkórházat, tele vannak velük az ügyeletes orvosok szobái – számolt be róla a HVG.hu. A 24 órás ellátásra szakosodott orvosok egy része emiatt az intenzív osztály egyébként nem használt kórtermébe szorult, csak mert ott műanyagból vannak a matracok.

HIRDETÉS

A mindig riasztható ügyeleti orvosok szobájában először július első hetében találkoztak poloskákkal. Miután egy szakorvosjelölt észrevette magán a csípéseket, a bőrgyógyászaton igazolták is a sejtéseket.

Az osztályvezető főorvos viszont állítólag csak annyit reagált minderre, hogy nem kell hisztériázni. A poloskák így egyre csak terjeszkedtek, felütve fejüket a műtősök és aneszteziológusok pihenőhelyein, több emeleten is.

Az ágyat matracostól a HVG forrásai szerint csak a sürgős ügyeleti szobából dobták ki, viszont még nem vettek újat, így jobb híján szorultak az orvosok egy négyágyas intenzív kórterembe. Az elégedetlenségek miatt a héten az egyik főorvos szobáját is megnyitották az ügyeleteseknek.

HIRDETÉS

Patkányok Budapesten: több mint tízezer bejelentés érkezett | Magyar Hang

Az irtást végző cég ugyanakkor visszautasítja az elvégzett munkájukat ért kritikákat.

A lap kereste a Honvédkórházat, illetve a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, ahol úgy reagáltak: „kórházunk évente 1,2 millió beteg ellátását végzi, és mint ilyen nagy forgalmú intézmény különösen kitett a behurcolt (pl. ez esetben a betegek ruházatával behurcolt) fertőzéseknek. Az ágyi poloskák világszerte rendkívüli mértékben szaporodnak, a legtisztább lakásban és helyiségekben is előfordulhatnak.” Az intézmény szerint júliusban valóban észlelték a jelenséget, viszont azonnali irtást rendeltek el, és állítólag azóta minden helyiség használható.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,887lájkolóTetszik
3,057követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valódi nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Felmész a tetejére, és leugrasz” – Vörös Virág újabb történelmi sikere síugrásban

A fiatal síugró úgy úgy verekedte be magát a világ legjobb harminc versenyzője közé, hogy Magyarországon nincs alkalmas sánc.

A Negyedik Birodalom

Söprés