HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Alig néhányan...

Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Ötnél is kevesebben jelentek meg néhány hete, amikor toborzást hirdettek a fővárosi tűzoltóságokra – értesült a Magyar Hang. Lapunk információi szerint néhány évvel ezelőtt még tömve voltak az előadók, amikor a szakma iránt érdeklődőket összehívták, és megkapták a tájékoztatást arról, hogyan válhatnak a tűzoltóság munkatársává.

HIRDETÉS

Szerettük volna megtudni a Fővárosi Katasztrófavédelmei Igazgatóságtól, melyik toborzáson szám szerint mennyi ember jelent meg, de erre nem válaszoltak. Ehelyett csak azt fejtették ki, hogy folyamatosan hirdetnek felvételt különböző állásportálokon az üres beosztások betöltésére, a jelentkezők pedig egy személyes megbeszélés keretében kapnak részletes tájékoztatást a felvételi eljárás részleteiről és magáról a képzésről is.

Lasszóval kell fogni a tűzoltónak készülő fiatalokat | Magyar Hang

További béremelés lenne szükséges a tűzoltóságnál is, mivel egyre kevesebben választják ezt a pályát – erről beszélt az Inforádiónak a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Salamon Lajos szerint ugyanis a fizetés nem arányos a munka nehézségével. Az érdekképviseleti vezető az eskü egyik mondatával igyekezett szemléltetni a helyzetet.

A tűzoltók érdekvédelmi szervezetei már egy ideje kongatják a vészharangot. Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke idén, Flórián-napon – a tűzoltók védőszentjének ünnepén – a honlapjukon nyilvánosságra hozott „köszöntőben” osztotta meg aggodalmait. Azt írta, nincs sok okuk ünnepelni.

Mennyi újonc tűzoltó tett esküt idén Budapesten? A tavalyi évben mennyien szereltek fel? Mit mond a kormány arról, hogy létszámhiány lenne a testületnél?

HIRDETÉS

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 16-án megjelent 2019/33. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,602lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek