HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Huszonnyolc m...

Huszonnyolc menedékkérőt fogadtunk be idén

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Harmincnál is kevesebb külföldi kapott valamilyen menekültstátuszt az idei év első hat hónapjában – tudta meg a Magyar Hang. A Magyar Helsinki Bizottság friss adatai szerint tíz embert menekültként, tizennégyet oltalmazottként, négyet pedig befogadottként ismertek el. A menedékért folyamodók száma jóval több volt, ugyanebben az időszakban meghaladta a 250-et.

HIRDETÉS

A benyújtott és az elfogadott kérelmek közötti óriási különbséget a hazai jogszabályok indokolják. A Stop, Soros! néven ismertté vált, tavaly nyáron életbe lépett passzusok alapján ugyanis a hatóságok elfogadhatatlannak minősítik azokat a kérelmeket, amelyek benyújtói átjöttek olyan országokon, ahol a hatóság szerint megfelelő védelemre számíthatnak. Ez alatt Szerbiát értik, vagyis – mivel a tranzitzónák a szerb határon vannak – lényegében az összes beadványt elfogadhatatlanként könyvelik el, legalábbis első körben. Ha azonban az érintett személy bírósághoz fordul, akkor bizony sok esetben le kell folytatni a „normális” menekültügyi eljárást. – Annak a 28 főnek, akiket idén elismertek, a döntő többsége nem a tranzitzónában fogva tartott menedékkérők közül került ki, mert őket egyelőre továbbra sem részesítik védelemben a magyar hatóságok – jelentette ki kérdésünkre Somogyvári Zoltán, a Magyar Helsinki Bizottság jogi főmunkatársa.

Nincs migrációs válsághelyzet Magyarországon | Magyar Hang

Magyarországra jött az ENSZ különleges jelentéstevője, Felipe González Morales, aki azt mérte fel, hogy milyen a migránsok emberjogi helyzete. A szakértő az elmúlt héten kormányzati szervekkel, az igazságszolgáltatás képviselőivel, civil társadalmi szervezetekkel és migránsokkal is beszélt a tranzitzónákban – Röszkén és Tompán -, valamint más menekültügyi központokban.

Mit gondol az Európai Bizottság erről a jogszabályról? Mennyi ember próbált idén illegálisan bejutni a határon? Mi történik azokkal, akiket elfognak?

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 16-án megjelent 2019/33. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,270lájkolóTetszik
3,038követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kövér: a liberálisok ismérve a másság elviselésének képessége

Emlékek a Fidesz „diplomás kommunista" korszakából: a nép-nemzeti ideológia ártalmas, a liberalizmus jó.