HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tiborcz Istvá...

Tiborcz István, a jótékony

HIRDETÉS

Egy életmentő ECMO-műtüdő berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott – közölte honlapján a Semmelweis Egyetem, amelyet Hadházy Ákos független országyűlési képviselő vett észre. Az ügy azért figyelemre méltó – azon túl, hogy az életmentő készülékre nem az állam, hanem egy magáncég szánt pénzt –, mert A BDPST Group Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének a cége.

Tiborcz István a Semmelweis Egetem Gyermekgyógyászati Kinikáján tárgyal. (Fotó: semmelweis.hu)
HIRDETÉS

A klinika közleménye nem említi Tiborcz István nevét, ugyanakkor két fotót is közöl a fiatal oligarha és az intézmény vezetésének találkozójáról. A tájékoztatás szerint egyébiránt ECMO-műtüdő berendezés eddig nem volt elérhető a klinikán, de szerintük ezzel évente 8-20 légzéselégtelen újszülött és csecsemő életét tudják megmenteni.

Az egyetem kitért arra is, hogy a BDPST Group már korábban is támogatta a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt.

Klíma helyett vizes borogatás a kórházakban | Magyar Hang

Harminc éve szabadon címmel, három éven át tartó eseménysorozattal ünnepelteti a kormány a múlt század utolsó évtizedében lezajlott rendszerváltást – 12 milliárd forintból. Sok szempontból úgy tűnik azonban, hogy az orosz csapatok kivonulásán kívül nem sok ünnepelnivalónk van, hiszen az ellátórendszerekben és az abban dolgozók felfogásában nemhogy a rendszerváltás, de még a módszerváltás sem következett be.

Hadházy Ákos a Facebook-on kommentálta a jótékonykodást. Mint írta, kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni, amiért Tiborcz 34 milliót adományozott csak a lopott milliárdokhoz képest. – Lehet, Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet” – fogalmazott a képviselő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek