HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hirtelen léts...

Hirtelen létszámstop a közigazgatásban

HIRDETÉS

Nem lehet felvenni embereket augusztus 14-től egy határozat értelmében a közigazgatásban – értesült az Index. Információik szerint a „titkos határozatot” a közigazgatási intézmények vezetőinek és a minisztereknek is kézbesítették.

HIRDETÉS

Tavaly nyáron már hirdettek egyszer létszámstopot, ám egy idén márciusban életbe lépő törvény – a kormányzati igazgatásról szóló jogszabály (KIT) – értelmében ismét megnyílt a felvételre a lehetőség. Igaz, a megfogalmazás szerint a betöltetlen álláshelyeket lényegében szeptemberig lehet csak feltöltetni, utána azok elvesznek. Ennek értelmében a minisztériumok és közigazgatási szervek úgy tervezték, hogy szeptember 2-ig vehetnek fel embereket.

Az Index cikke szerint több helyen már kiírták az álláspályázatokat, lezajlottak az állásinterjúk, kiválasztották az embereket, és sokan úgy tervezték, hogy szeptember elején munkába állnak. Voltak, akik már felmondtak a korábbi munkahelyükön, de olyan esetről is beszámolt a portál, amikor valaki az új álláshely közelében már az albérletét is lefoglalózta.

Válságtanácskozást hívtak össze a kormányablakok miatt | Magyar Hang

Annyira leterheltek a kormányablakok a fővárosban, hogy van, ahol már reggel lezárják a sorszámosztást. Másutt a biztonsági őr hívja fel a figyelmet, hogy a reggel kért sorszámmal csak délután 3-4 órakor kerülhet ügyintézőhöz az ügyfél – írja a hvg.hu.

A titkos határozat mellé az intézményvezetőknek azért belengették az esélyt, amely szerint kivételes esetben mentesítési kérelmet adhatnak be. Ennek elbírálásáról a kormány dönt. A közigazgatási vezetőknek most egyénileg, név szerint meg kell indokolniuk, hogy miért van szükségük arra, hogy az intézményükben legyen szakmai ügyintéző, bérszámfejtő, irodavezető vagy egyéb olyan munkatárs, aki az utóbbi időszakban hiányzott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek