HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hirtelen léts...

Hirtelen létszámstop a közigazgatásban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem lehet felvenni embereket augusztus 14-től egy határozat értelmében a közigazgatásban – értesült az Index. Információik szerint a „titkos határozatot” a közigazgatási intézmények vezetőinek és a minisztereknek is kézbesítették.

Tavaly nyáron már hirdettek egyszer létszámstopot, ám egy idén márciusban életbe lépő törvény – a kormányzati igazgatásról szóló jogszabály (KIT) – értelmében ismét megnyílt a felvételre a lehetőség. Igaz, a megfogalmazás szerint a betöltetlen álláshelyeket lényegében szeptemberig lehet csak feltöltetni, utána azok elvesznek. Ennek értelmében a minisztériumok és közigazgatási szervek úgy tervezték, hogy szeptember 2-ig vehetnek fel embereket.

Az Index cikke szerint több helyen már kiírták az álláspályázatokat, lezajlottak az állásinterjúk, kiválasztották az embereket, és sokan úgy tervezték, hogy szeptember elején munkába állnak. Voltak, akik már felmondtak a korábbi munkahelyükön, de olyan esetről is beszámolt a portál, amikor valaki az új álláshely közelében már az albérletét is lefoglalózta.

Válságtanácskozást hívtak össze a kormányablakok miatt | Magyar Hang

Annyira leterheltek a kormányablakok a fővárosban, hogy van, ahol már reggel lezárják a sorszámosztást. Másutt a biztonsági őr hívja fel a figyelmet, hogy a reggel kért sorszámmal csak délután 3-4 órakor kerülhet ügyintézőhöz az ügyfél – írja a hvg.hu.

A titkos határozat mellé az intézményvezetőknek azért belengették az esélyt, amely szerint kivételes esetben mentesítési kérelmet adhatnak be. Ennek elbírálásáról a kormány dönt. A közigazgatási vezetőknek most egyénileg, név szerint meg kell indokolniuk, hogy miért van szükségük arra, hogy az intézményükben legyen szakmai ügyintéző, bérszámfejtő, irodavezető vagy egyéb olyan munkatárs, aki az utóbbi időszakban hiányzott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,889lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek