HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Káslertől elk...

Káslertől elkerül a felsőoktatás Palkovicshoz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Idén szeptembertől a felsőoktatás átkerül az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) – írja a HVG. A 168 Óra már reggel megszellőztette a hírt, miszerint az ITM-et vezető Palkovics László – aki korábban államtitkárként már felelt a területért – szívesen maradna a felsőoktatási ágazat irányítója.

Az Emmi közben egy közleményben erősítette meg a hírt. Azt írták, hogy Palkovics László kezdeményezte, hogy a terület az ő minisztériumához kerüljön, mert így „az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik”. A kormány ennek engedett is. Az Emmi egyúttal segíti, hogy az átszervezés zökkenőmentesen legyen és mielőbb végbemenjen. A köznevelés egyébként marad a Kásler Miklós irányította humántárcánál, önálló államtitkárságot hoznak létre Maruzsa Zoltán vezetésével.

HIRDETÉS

A 168 Óra arról is írt, hogy az ITM alatt egy olyan államtitkárság jönne létre Bódis József vezetésével, amelyhez három helyettes szakállamtitkárság tartozna: a felsőoktatási, a szakképzési és az innovációs. A kevésbé jóindulatú pletykák szerint ennek a három területnek az irányítása hamar kifog majd az államtitkáron, ugyanis a jelenleg oktatási államtitkári pozícióját ellátó, eredetileg szülész-nőgyógyász szakorvos minisztériumi munkája mellett is tart rendelést, vezet szüléseket – ezt támasztja alá, hogy a Pécsi Tudományegyetemen jelenleg is kutatóprofesszorként van feltüntetve. A minisztériumok között terjengő információk viszont arról szólnak, hogy Palkovics munkamániás, annak, aki mellette dolgozik, nemigen lehet „másodállása”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,648lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek