HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Ma az én gye...

„Ma az én gyerekem, holnap egy magyaré”

HIRDETÉS

Egy Versace-mintás konyhaasztalon heverő pénzköteg és az arról készült fotó vezetett el minket Tarnaörsre, ahol aztán egy másik ebédlőasztal mellett kötöttünk ki. Azon viszont nem felstószolt húszezresek álltak, hanem kettétépett és görcsös mozdulatokkal szétsatírozott papírlapok. Az asztal mögött velünk szemben egy lány ül, ő készítette a rajzokat.

HIRDETÉS

A lány – aki neve elhallgatását kéri – azonban megfordult a már említett, Versace-mintás bútordarab körül is. A szóban forgó kép ugyanis egy rendőrségi helyszínelés fotója: egy szintén tarnaörsi asszony házában készült, aki új pszichoaktív anyagokkal kereskedett. Egy asszony meg egy lány – a falubeli szóbeszéd szerint – az édesanyjával együtt árulta hosszú ideje a kábítószert, amelyet megpróbáltak elrejteni, de a rendőrök megtalálták: cumisüvegbe, páraelszívóba, játék babába, csillogó ruha zsebébe dugták a fóliapakkokat. Őket és még két tarnaörsi személyt vettek őrizetbe a rajtaütés után a hevesi rendőrök, de mindenki, akivel csak szóba álltunk a faluban, kevesli a négy lekapcsolt személyt. A település közepén álló kocsmában csak egyetlen vendéget találtunk, ő szinte kérés nélkül sorolta a dílerek címét és keresztnevét. Tragikomikus szituáció volt.

„Ide kemény rendőr kell, különben meghal valaki” | Magyar Hang

Komikus, mert olyan hangsúllyal tette mindezt, mintha nekünk is ismernünk kellene a tarnaörsi kábítószer-kereskedőket, ugyanakkor tragikus, mert a legtöbbször úgy is elhalkult, hogy nem volt a közelünkben senki más. Persze óvatossága érthető: egyszer csak épp átbiccentett a fejével az út túloldalára, és másfél milliméternyit megdöntötte a sörösüvegét két félmeztelen fiatal felé. Azt suttogta: – Csinálják ők is, de megy a dolog abban a házban és abban is, ott mögötte.

(…)

– Elhagyott házakba szoktunk bemenni, mert otthon nem szívesen csináljuk, aztán eldobjuk a fóliát, azt nyalogatják a kisgyerekek – mesélte a lány.

HIRDETÉS

(…)

Miért árulják anyák is a drogot a településen? Kik a vásárlók és miért veszik? Hogy sikerült, sikerülhet-e kitörni? A válaszokat keresse a teljes riportban a Magyar Hang augusztus 16-án megjelent 2019/33. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,709lájkolóTetszik
2,810követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 65. – Hogy lett a Nélküledből antiszemita uszítás?

Dévényi István vendégei: Ónody-Molnár Dóra, a 168 Óra munkatársa és Lakner Dávid, a Magyar Hang újságírója.