HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megvan a szol...

Megvan a szolnoki közös ellenzéki jelölt is

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az MSZP-s Radócz Zoltán lett az ellenzéki pártok közös jelöltje Szolnokon. Korábban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, Lukácsi Katalin is bejelentkezett a posztért, végül úgy döntött, hogy hátralép és ő is a szocialista politikust támogatja.

Szolnokon egyáltalán nem könnyen született meg az egyezség, az ellenzék ugyanis lényegében két részre szakadt a városban. Egy tömböt alkotott az MSZP, a DK, az LMP és a helyi Jobbik, ők Radócz Zoltán mögött sorakoztak fel. Velük szemben állt össze a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, illetve a Jobbik országos képviselete Lukácsi Katalin mögött. Személyeskedéstől sem volt mentes a vita, sőt, még feljelentés is született: a szolnoki MSZP és Jobbik az ügyészséghez fordult, mert a másik csapat szerintük nem használhatná a Szolnoki Többség nevet. Felmerült egy időben az is, hogy előválasztással döntsék el, ki legyen a polgármesterjelölt, végül mégis sikerült megegyezniük.

Szolnok: bejelentették Lukácsi Katalin indulását, feljelentést tettek velük szemben | Magyar Hang

Bemutatták hétfőn Lukácsi Katalint, a Jobbik, a Momentum Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Szolnoki Többség Egyesület közös szolnoki polgármesterjelöltjét. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja mögött egyelőre nem sorakozott fel az MSZP, a DK és az LMP.

Szolnokot hosszú évek óta a fideszes Szalay Ferenc irányítja. Az ellenzéknek okot adhat a bizakodásra, hogy a májusi európai parlamenti választáson a kormánypártok az országos átlagtól elmaradva 43,5 százalékot értek el, míg az ellenzéki pártok együttesen 48 százalék felett teljesítettek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.