HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megvan a szol...

Megvan a szolnoki közös ellenzéki jelölt is

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az MSZP-s Radócz Zoltán lett az ellenzéki pártok közös jelöltje Szolnokon. Korábban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, Lukácsi Katalin is bejelentkezett a posztért, végül úgy döntött, hogy hátralép és ő is a szocialista politikust támogatja.

HIRDETÉS

Szolnokon egyáltalán nem könnyen született meg az egyezség, az ellenzék ugyanis lényegében két részre szakadt a városban. Egy tömböt alkotott az MSZP, a DK, az LMP és a helyi Jobbik, ők Radócz Zoltán mögött sorakoztak fel. Velük szemben állt össze a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, illetve a Jobbik országos képviselete Lukácsi Katalin mögött. Személyeskedéstől sem volt mentes a vita, sőt, még feljelentés is született: a szolnoki MSZP és Jobbik az ügyészséghez fordult, mert a másik csapat szerintük nem használhatná a Szolnoki Többség nevet. Felmerült egy időben az is, hogy előválasztással döntsék el, ki legyen a polgármesterjelölt, végül mégis sikerült megegyezniük.

Szolnok: bejelentették Lukácsi Katalin indulását, feljelentést tettek velük szemben | Magyar Hang

Bemutatták hétfőn Lukácsi Katalint, a Jobbik, a Momentum Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Szolnoki Többség Egyesület közös szolnoki polgármesterjelöltjét. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja mögött egyelőre nem sorakozott fel az MSZP, a DK és az LMP.

Szolnokot hosszú évek óta a fideszes Szalay Ferenc irányítja. Az ellenzéknek okot adhat a bizakodásra, hogy a májusi európai parlamenti választáson a kormánypártok az országos átlagtól elmaradva 43,5 százalékot értek el, míg az ellenzéki pártok együttesen 48 százalék felett teljesítettek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,671lájkolóTetszik
2,944követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek