HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A meghurcolt ...

A meghurcolt fiú apja a szekszárdi közös polgármesterjelölt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyetlen nappal az önkormányzati választások hivatalos kampánystartja előtt Szekszárdon is bejelentették az ellenzék közös polgármesterjelöltjét. A tolnai megyeszékhelyen egy helyi vállalkozó, Bomba Gábor száll szembe a várost jelenleg is irányító fideszes Ács Rezsővel. A jelölt mögött felsorakozott minden ellenzéki párt.

Bomba Gábor neve az országos sajtóba is bekerült, az ő fia volt ugyanis az, akit meghurcoltak a helyi gimnáziumban. A 444.hu számolt be róla még tavaly augusztus elején, hogy rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből. A szekszárdi Garay János Gimnázium diákjaként a fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket.

HIRDETÉS
Modern városok program: Szekszárdig érhetne a kisvasút | Magyar Hang

Ám itt nem ért véget az ügy. A gimnázium igazgatónője ugyanis többször is a rendőrséghez, illetve a bírósághoz fordult, sőt, még a gyámügyet is bevonta. Eddig egyetlen hatóság sem mondta ki, hogy a fiúnak köze lenne a videókhoz, a gyámügy pedig kifejezetten rendezettnek találta a család életét. Nemrég azonban újabb fordulat jött: ugyancsak a 444.hu írta meg, hogy folytatódik a nyomozás az ügyben és a gyámügyi vizsgálat is újraindul.

Bomba Gábor a Magyar Hang megkeresésére nagyon gyanúsnak nevezte, hogy ebben az ügyben december óta nem történt semmi, három hete pedig hirtelen újraéledt. Akkor egyébként a városban már azért lehetett hallani, hogy zajlanak az egyeztetések és felmerült a neve a fideszes polgármester kihívójaként.

A vállalkozó és az ellenzék közös egyéni képviselőjelöltjei is az Éljen Szekszárd Egyesület színeiben indulnak az október 13-i önkormányzati választáson. A polgármesteri aspiráns célja, hogy ne Budapestről irányított pártképviselők mondják meg, hogy mi a jó a városnak. Lapunknak azt mondta, hogy szerinte le tudják győzni a fideszes polgármestert. Az egyéni jelöltek között is többségben vannak a civilek, márpedig a városban – mint fogalmazott – ezt támogatják az emberek.

HIRDETÉS

Habár a megyeszékhelyek között utolsóként jelentették be Szekszárdon az összefogást, Bomba Gábor ezt mégsem érzi megkésettnek. Az elmúlt időszakban ugyanis előkészítették a kampányt, beszélgettek az emberekkel, vagyis már dolgoztak. Attól sem tart, hogy kevés lenne az idő arra, hogy a választók megismerjék őket, hiszen – elmondása szerint – a csapat tagjait eleve ismerik a városban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,937lájkolóTetszik
3,183követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ha ez a tendencia folytatódik, Budapest góccá válhat – Élőben az operatív törzs tájékoztatója

A Pesti úti idősek otthonában 53 ápoltnak és 12 ápolónak lett pozitív a tesztje, de a vizsgálatok még tartanak. Kövesse velünk a tájékoztatót percről percre!