HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A meghurcolt ...

A meghurcolt fiú apja a szekszárdi közös polgármesterjelölt

HIRDETÉS

Egyetlen nappal az önkormányzati választások hivatalos kampánystartja előtt Szekszárdon is bejelentették az ellenzék közös polgármesterjelöltjét. A tolnai megyeszékhelyen egy helyi vállalkozó, Bomba Gábor száll szembe a várost jelenleg is irányító fideszes Ács Rezsővel. A jelölt mögött felsorakozott minden ellenzéki párt.

HIRDETÉS

Bomba Gábor neve az országos sajtóba is bekerült, az ő fia volt ugyanis az, akit meghurcoltak a helyi gimnáziumban. A 444.hu számolt be róla még tavaly augusztus elején, hogy rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből. A szekszárdi Garay János Gimnázium diákjaként a fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket.

Modern városok program: Szekszárdig érhetne a kisvasút | Magyar Hang

Ám itt nem ért véget az ügy. A gimnázium igazgatónője ugyanis többször is a rendőrséghez, illetve a bírósághoz fordult, sőt, még a gyámügyet is bevonta. Eddig egyetlen hatóság sem mondta ki, hogy a fiúnak köze lenne a videókhoz, a gyámügy pedig kifejezetten rendezettnek találta a család életét. Nemrég azonban újabb fordulat jött: ugyancsak a 444.hu írta meg, hogy folytatódik a nyomozás az ügyben és a gyámügyi vizsgálat is újraindul.

Bomba Gábor a Magyar Hang megkeresésére nagyon gyanúsnak nevezte, hogy ebben az ügyben december óta nem történt semmi, három hete pedig hirtelen újraéledt. Akkor egyébként a városban már azért lehetett hallani, hogy zajlanak az egyeztetések és felmerült a neve a fideszes polgármester kihívójaként.

A vállalkozó és az ellenzék közös egyéni képviselőjelöltjei is az Éljen Szekszárd Egyesület színeiben indulnak az október 13-i önkormányzati választáson. A polgármesteri aspiráns célja, hogy ne Budapestről irányított pártképviselők mondják meg, hogy mi a jó a városnak. Lapunknak azt mondta, hogy szerinte le tudják győzni a fideszes polgármestert. Az egyéni jelöltek között is többségben vannak a civilek, márpedig a városban – mint fogalmazott – ezt támogatják az emberek.

HIRDETÉS

Habár a megyeszékhelyek között utolsóként jelentették be Szekszárdon az összefogást, Bomba Gábor ezt mégsem érzi megkésettnek. Az elmúlt időszakban ugyanis előkészítették a kampányt, beszélgettek az emberekkel, vagyis már dolgoztak. Attól sem tart, hogy kevés lenne az idő arra, hogy a választók megismerjék őket, hiszen – elmondása szerint – a csapat tagjait eleve ismerik a városban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,093lájkolóTetszik
2,840követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányinfó 150. – Gulyás Gergely: Boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen

Az Uniós csúcs, a Magyarországgal szembeni uniós eljárás, a tervezett új ferihegyi gyorsforgalmi út, és a kultúrafinanszírozás egyaránt téma volt a tájékoztatón.

Az erőszak nemtelen