HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Én nem vagyo...

„Én nem vagyok állatkínzó, csak elborult az agyam”

HIRDETÉS

Léna elpusztult, ezért azóta már a falunapot is elhalasztották Dencsházán. Sőt, még az egyetlen kocsma is bezárt a mintegy 500 fős baranyai településen.

HIRDETÉS

Léna az italbolt egyik pultosának fekete-fehér kutyája volt, akit Lajoska, egy szellemileg visszamaradott férfi csapott fejbe baltával. Tettéért a Dencsházáról szárnyra kelt szóbeszéd szerint italt, krumplit, és húst kapott. A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport tagjai ezért úgy döntöttek, meglátogatják a dencsházai kocsmát, hogy ott aztán másfél kiló krumplival fizessenek az italért. Erről az esetről videó is készült, úgyhogy egy ország látta már, ahogyan a széles hátú drukkerek egy pillanat alatt zsúfolttá teszik az agancstrófeákkal díszített sörözőt. A szurkolók látogatása után pedig a kocsma, amelyet az internetes térképen jelenleg „Kutyagyilkos Bisztró”-ként találhatunk meg, hirtelen és váratlanul bezárt. Egy, a láncra korábban kitett felirat szerint mindez a helyi „ál-állatvédőknek” volt köszönhető.

Állatkínzás: revansot akartak venni a szurkolók a balotaszállási nőn | Magyar Hang

Látogatásunkkor azonban már újra nyitva van az ivó. A pult mögött pedig Zsuzsa áll, aki nem kertel: miatta voltak itt az állatvédők. Három másodpercnyi gondolkodás után pedig közli, hogy nyilatkozik is.

– Maguk az elsők, akik egyáltalán meghallgatnak – panaszolja, és belekezd az előzményekbe. Hogy a kutya rendszeresen kiterítette a csirkéit, rávicsorgott a lányára, és megkapta a fia bokáját.

– Itt sírtam a kocsmában, amikor láttam, hogy ott sorakoznak megint a tyúkok. Ha megkötöttük, megvadult, nem lehetett bírni vele, hiába adtunk neki enni-inni, akkor rátámadt a másikra.

HIRDETÉS

(…)

– Talán amikor a kislányra is rávicsorgott, akkor mondtam azt magamban, hogy nem kínlódom tovább, hogy elég. És mondhatnak akármit, én nem vagyok állatkínzó, csak elborult az agyam, mert nagyon sok kárt okozott a kutya.

(…)

– Nem én kértem meg Lajoskát, hogy ölje meg a kutyát, hanem ő ajánlotta fel…

(…)

Hogy történt Zsuzsanna szerint az állat megölése? Adott-e krumplit Lajoskának? Mit gondol Zsuzsa párja? Mi a véleményük a szurkolók megjelenéséről, hogyan zajlott a találkozás? Milyen a hangulat Dencsházán? Tervezik-e, hogy elköltöznek a faluból? Hogyan kommentálják a helyiek a történteket? „Ez falu, itt más minden” – mondja egy dencsházai, de mit ért alatta? A válaszokat keresse a Magyar Hang augusztus 23-án megjelent 2019/34. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,266lájkolóTetszik
2,699követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nyomoznak Borkai korrupció-gyanús ügyeiben

Kontrát Károly államtitkár szavai szerint több ügyben is folyik a vizsgált, de konkrétumokat nem árult el.