HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyomoz az ügy...

Nyomoz az ügyészség a Microsoft-ügyben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség az ún. Microsoft-ügyben, miután az amerikai igazságügyi minisztériummal és a tőzsdefelügyelettel egyezséget kötő céget 25 millió dollárár megfizetésére kötelezték, illetve az európai csalás elleni hivatal, az OLAF is elkezdett nyomozni.

A Microsoft viszonteladókon át értékesítette szoftvereit Magyarországon olyan állami szerveknek, mint az Országos Rendőr-főkapitányság vagy a NAV és a NISZ Zrt. számára. Ez még nem lett volna gond, ám kiderült, hogy mindezt úgy tette, hogy az ügyben érdekeltté tett viszonteladóknak a Microsoft jelentős kedvezményt adott, ami viszont abszolút nem jelentkezett a végső vételárban, azaz a vevők a teljes árért vásárolták meg azokat. Hogy, hogy nem, de az amerikai hatóságok gyanúja szerint az így létrejött különbözet korrupciós célokat szolgált.

Hadházy: A magyar rendőrség is érintett a Microsoft-botrányban | Magyar Hang

Az eddig mélyen hallgató magyar ügyészség első körben feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, és eddigi passzivitásukat azzal magyarázták, hogy hivatalosan náluk senki sem tett feljelentést. Most azonban az amerikai igazságügyi minisztériumtól minden értesülést bekértek, amit meg is kaptak, így az általuk kiadott sajtóközlemény szerint elemezték a dokumentumokat, és elrendelték az ügyben a nyomozást. De azt azért hozzátették, mindezt azért rendelték el, mert „a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,993lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katasztrofális a második negyedéves GDP-adat: 13,5 százalékos zuhanás egy év alatt

A 10,7 százalékos elemzői várakozásokat jelentősen alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye április és június között.