HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyomoz az ügy...

Nyomoz az ügyészség a Microsoft-ügyben

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség az ún. Microsoft-ügyben, miután az amerikai igazságügyi minisztériummal és a tőzsdefelügyelettel egyezséget kötő céget 25 millió dollárár megfizetésére kötelezték, illetve az európai csalás elleni hivatal, az OLAF is elkezdett nyomozni.

HIRDETÉS

A Microsoft viszonteladókon át értékesítette szoftvereit Magyarországon olyan állami szerveknek, mint az Országos Rendőr-főkapitányság vagy a NAV és a NISZ Zrt. számára. Ez még nem lett volna gond, ám kiderült, hogy mindezt úgy tette, hogy az ügyben érdekeltté tett viszonteladóknak a Microsoft jelentős kedvezményt adott, ami viszont abszolút nem jelentkezett a végső vételárban, azaz a vevők a teljes árért vásárolták meg azokat. Hogy, hogy nem, de az amerikai hatóságok gyanúja szerint az így létrejött különbözet korrupciós célokat szolgált.

Hadházy: A magyar rendőrség is érintett a Microsoft-botrányban | Magyar Hang

Az eddig mélyen hallgató magyar ügyészség első körben feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, és eddigi passzivitásukat azzal magyarázták, hogy hivatalosan náluk senki sem tett feljelentést. Most azonban az amerikai igazságügyi minisztériumtól minden értesülést bekértek, amit meg is kaptak, így az általuk kiadott sajtóközlemény szerint elemezték a dokumentumokat, és elrendelték az ügyben a nyomozást. De azt azért hozzátették, mindezt azért rendelték el, mert „a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,702lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Öt magyar van karanténban Tenerifén

A tiszteletbeli konzul kapcsolatban van két családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda az ő segítésükre.