HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem mehetett ...

Nem mehetett le Jordán Tamásék darabja a Savaria Karneválon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar nemtetszését fejezte ki Jordán Tamásék tervezett darabjával kapcsolatban, így az nem mehetett le csütörtökön a Savaria Karnevál megnyitóján – írja információira hivatkozva szombaton az Ugytudjuk. A szombathelyi hírportál szerint már az egyik beharangozó sajtótájékoztatón arról számoltak be a Savaria Karnevál szervezői, hogy lesz egy ajándékuk a XX. historikus játékok résztvevőinek. Később kiderült, ez egy színházi darab lett volna, amit a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója Jordán Tamás talált ki, és adta volna ajándékba a karneválozóknak.

A helyi hírportál szerint a negyedórás darabban a Savariát alapító Claudius császár (uralkodott 41-54) a modern kori Szombathelyre álmodja magát, a színház így mutatta volna be, hogy mit szólna a néhai császár 2000 év távlatából ahhoz, hogy milyen is lett a város. „Jordánék az elmaradt előadást vasárnap 11 órakor a Megyeháza udvarán, ingyenes belépés mellett mutatják be” – írja az Ugytudjuk.

Mi lesz a szombathelyi fideszes belharc vége? | Magyar Hang

Koczka Tibor szerint azért mérgesedett el a viszony, mert ő nem volt „gondolkodás nélküli végrehajtó”.

A hat történelmi kort megidéző, immár hosszú évek óta megrendezésre kerülő karnevált idén augusztus 22. és 25. között tartják, és az előzetes beszámolók szerint Ausztriából, Németországból, Portugáliából és Romániából is érkeznek testvérvárosi delegációk, és több mint ezer jelmezes vonul fel pénteken, valamint szombaton. „A hagyományőrző csoportokhoz »civilek« is csatlakoznak: a városban élő polgárok és a turisták is történelmi jelmezt öltenek magukra és részt vesznek a felvonuláson” – ismertette az MTI által is idézett Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. Csapláros Andrea, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a karnevál ideje alatt az Iseum szervezésében arra is lehetőség nyílik, hogy a látogatók (előzetes bejelentkezés alapján, szakmai vezetővel) az OTP épülete alatt sétát tegyenek és megtekintsék az ókori Savariát, de akár korabeli ételeket is meg lehet kóstolni.

Jordán Tamás igazgatói pályázata, kinevezése körül korábban már volt némi „kálvária” bő két éve; akkor még a Magyar Nemzetben itt és itt foglalkoztunk a témával.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.