HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Puzsér: Minél...

Puzsér: Minél jobb eredményt érünk el, annál nagyobb lesz a nyomás a politikán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem hatalomra jutni akarunk, mindössze létezni, azt, hogy hallják meg a hangunkat – erről beszélt Puzsér Róbert szombaton, amikor az önkormányzati választásokat megelőző hivatalos kampány kezdetét vetette. Az egyik budapesti bisztróban, néhány tucat érdeklődő előtt megtartott nagyjából félórás rendezvényen a publicista azt mondta, ő és támogatói arra tartanak igényt, hogy a környezet élhetőbb és zöldebb legyen, az utcákat a gépkocsik helyett az emberek uralják, a Duna partját pedig birtokba lehessen venni.

Demszky Gábor idején szerinte a városnak nem volt gazdája, Tarlós Istvánt pedig egy zsémbes házmesternek nevezte. Márpedig ideje lenne egy tényleges vezetőnek, aki a várost szolgálja, nem pedig Orbán Viktort és az MSZP-t. – Akit nem tart markában a parkolási maffia, aki egyesíteni és nem uszítani akarja a főváros népét – mondta. Ahogy már korábban, ezúttal is élesen bírálta a jelenlegi városvezetés mellett az ellenzéket is. „Akik ma Orbán Viktor rendszerét kihívhatják, maguk is a rendszer részei” – célzott a többek között szocialista támogatással is induló ellenfelére, Karácsony Gergelyre.

Saját kampányáról úgy fogalmazott, hogy mindenkinél kevesebbet ígérnek, egy reális alternatívát kínálnak, amely mentes a marketing-hazugságoktól. „Centristák vagyunk, civilek és hazafiak” – mondta. Ellenfeleinek – Puzsér Róbert szavai szerint – szektáik vannak, történelmi sérelmeik és elképesztő mohóságuk, a Sétáló Budapest csapatának viszont ügyei.

Elviselhetetlen zöldfogyatkozás – Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti munkaterve | Magyar Hang

A rendszerváltás óta temérdek pénz özönlött a fővárosba. Nem kevesebb, mint amennyiből a millennium idején felépült. Most ez a pénz úgyszólván lakhatatlanná tette a várost. Sivár irodanegyedek, lakóparknak csúfolt kaszárnyák és a hagyományos városközpontokat tönkretevő plázák épültek belőle. A város arculatát hegekként csúfítják el a foghíjtelkekre felhúzott acél-üveg irodaépületek.

Azt mondta, hogy győzni akar, de ez mást jelent neki, mint Tarlós Istvánnak vagy Karácsony Gergelynek. Úgy fogalmazott, hogy nem akar főpolgármester lenni, de készen áll rá, vállalja az ezzel járó felelősséget. Valójában azt akarja, hogy legyen megkerülhetetlen a Sétáló Budapest programja. Hogy az embereket zavarja, ha a Lánchídon autók járnak, hogy a politikusok ne kampányoljanak betarthatatlan ígéretekkel és gyűlölettel. „Számomra ez jelenti a győzelmet” – fogalmazott. Nem is érdeklik a politikai ciklusok, öt vagy tíz év múlva újra itt lesz, hacsak addig valaki nem valósítja meg a programját. Úgy véli, minél jobb eredményt érnek el az október 13-i választáson, annál nagyobb lesz a nyomás a politikán, hogy változzon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,963lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek