Meghalt egy katona az M7-esen történt konvojbalesetben

Meghalt egy katona az M7-esen történt konvojbalesetben

Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart a NATO 2019 június 27.-i értekezlete után (Fotó: (Magyar Hang/Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Halálos áldozata is van a hétfő délelőtti, az M7-es autópályán történt katonaikonvoj-balesetnek – mondta a honvédelmi miniszter rendkívüli sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az MTI által idézett Benkő Tibor közölte: egy fiatal, kiváló katona hunyt el; az 5. dandár hódmezővásárhelyi állományába tartozott, szerződéses őrvezetőként szolgált. A miniszter részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és a barátoknak. A balesetben az elhunyt honvédon kívül öten sérültek meg. A balesetben súlyosan megsérült katona állapota stabil, négy katona könnyebb sérülést szenvedett.

Benkő Tibor elmondta, belső vizsgálat lefolytatását rendelte el a baleset körülményeinek tisztázására, a balesetet a rendőrség vizsgálja. Korom Ferenc altábornagy azt mondta, átcsoportosításhoz kapcsolódó művelet része volt a közúti konvoj haladása. Magyar Honvédség parancsnoka azt is közölte: a belső vizsgálat kiterjed a speciális körülmények és szabályok betartására, erre harminc napja van a tárca szerveinek.

A Magyar Honvédség egyik katonai menetoszlopa szenvedett közúti baleset az M7-esen Székesfehérvárnál hétfőn. A balesetben hatan sérültek meg – közölte a Honvédelmi Minisztérium korábban. A közlemény szerint két sérültet mentőhelikopterrel a MH Egészségügyi Központba szállítottak, négyet a székesfehérvári kórházban látnak el.

Azt írták: a tehergépjárművekből álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra ment Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba. Az ütközésben civil gépjármű nem sérült meg.