HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Fidesz akar...

A Fidesz akarata ellenére Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

HIRDETÉS

Szombathely díszpolgára lesz Jordán Tamás. A Kossuth-díjas színművészt a Weöres Sándor Színház létrehozásáért részesíti az elismerésben az ellenzéki többségű önkormányzat – közölte a Nyugat.hu.

HIRDETÉS

A portál beszámolója szerint a város közgyűlésén Nemény András az Éljen Szombathely frakcióvezetője nevében Jordánt javasolta a címre. (Az elismerést korábban már kiérdemelte Király Gábor korábbi válogatott labdarúgó kapus, vagy éppen Kálmán László kosárlabdázó is).

A döntés nem ment simán, Fidesz megpróbált mindent, hogy megakadályozza Jordán díszpolgári címét, arra hivatkozva, hogy a színész megosztó személyiség. Ám hiába, mert a szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését, úgy hogy a Fidesz frakció tagjai nem szavaztak – sajtóhírek alapján még a gépüket is kikapcsolták –, kivéve az igennel szavazó fideszes alpolgármestert, Koczka Tibort.

Kisebbségbe szorult a Fidesz Szombathelyen, sorra fogadják el az ellenzéki javaslatokat | Magyar Hang

Példa nélküli helyzet állt elő a szombathelyi közgyűlésben, mára ugyanis a gyakorlatban is egyértelművé vált: elfogyott a levegő a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar körül. A városvezető a testület mai ülésének első napirendi pontjaként javasolta Szombathely alpolágrmesterének, Molnár Miklósnak (Pro Savaria) a felmentését, ám ezt az őszi időközi választás eredményeként többségbe kerülő ellenzéki városatyák megakadályozták.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták