HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Mészáros gy...

A Mészáros gyerekek kapták a zánkai tábor felújítását

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Mészáros gyerekek apjukra ütöttek: képtelenek hibázni a kormányközeli nagyberuházásokon. A Mészáros Lőrinc-utódok közös cége, a Fejér-BÁL Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását – tudta meg lapunk. A több mint fél évet csúszó eljárás eredményét ugyan még nem hirdették ki, de az ajánlatok összegzéséről szóló irat már megtalálható a közbeszerzési adatbázisban. Eszerint a konzorcium 16,8 milliárd forintért kapta meg a zánkai egykori úttörőváros korszerűsítését.

HIRDETÉS

A felcsúti família – a társul fogadott céggel együtt – ezzel zsebre is teszi a kormány által az Erzsébet-alapítványnak a felújításra adott 26 milliárd forint kétharmadát, ráadásul a második ütemben előírt, az új infrastruktúra működtetéséhez nélkülözhetetlen újabb többmilliárdos közbeszerzést még meg sem hirdették. Mindenesetre a jelek szerint Zánka a prioritás: a fonyódligeti tábor felújítására kiírt közbeszerzés ugyanis eredménytelen lett, itt a teljes tábort le kellene bontani és újjáépíteni.

Újabb titok: lezárta a zánkai kikötőt a hajósok elől az Erzsébet-alapítvány | Magyar Hang

A szóban forgó zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok körüli fura helyzetet korábban több feltáró cikkben mutattuk be. Megírtuk, hogy miközben az alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésére, a felhasználásáról semmit sem tudni, a fonyódligeti üdülő üresen, gazzal benőve vár jobb sorsra. A zánkai tábort hermetikusan elzárták a kíváncsi szemek elől, onnan elüldözték az Egry József-középiskolát, a kikötőből pedig a bérlőket, ahová halandó azóta be sem léphet.

Hogy miért nyilvánították eredménytelennek a közbeszerzés Fonyódligetre kiírt részét, kik és milyen ajánlattal pályáztak, illetve hogy Zánkán milyen munkákat kellene már idén október végéig átadni, kiderült a friss lapunkból, mint ahogy az is, miért nem lesz használható télen a táborban épülő új multifunkcionális sportcsarnok.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/35. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,781lájkolóTetszik
2,964követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Megvan a Jobbik új vezetése

Jakab Péter elnöki posztja biztosra vehető volt. Az esti órákra az is kiderült, hogy az elnökségbe is az ő emberei kerültek be.