HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Mészáros gy...

A Mészáros gyerekek kapták a zánkai tábor felújítását

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Mészáros gyerekek apjukra ütöttek: képtelenek hibázni a kormányközeli nagyberuházásokon. A Mészáros Lőrinc-utódok közös cége, a Fejér-BÁL Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását – tudta meg lapunk. A több mint fél évet csúszó eljárás eredményét ugyan még nem hirdették ki, de az ajánlatok összegzéséről szóló irat már megtalálható a közbeszerzési adatbázisban. Eszerint a konzorcium 16,8 milliárd forintért kapta meg a zánkai egykori úttörőváros korszerűsítését.

A felcsúti família – a társul fogadott céggel együtt – ezzel zsebre is teszi a kormány által az Erzsébet-alapítványnak a felújításra adott 26 milliárd forint kétharmadát, ráadásul a második ütemben előírt, az új infrastruktúra működtetéséhez nélkülözhetetlen újabb többmilliárdos közbeszerzést még meg sem hirdették. Mindenesetre a jelek szerint Zánka a prioritás: a fonyódligeti tábor felújítására kiírt közbeszerzés ugyanis eredménytelen lett, itt a teljes tábort le kellene bontani és újjáépíteni.

Újabb titok: lezárta a zánkai kikötőt a hajósok elől az Erzsébet-alapítvány | Magyar Hang

A szóban forgó zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok körüli fura helyzetet korábban több feltáró cikkben mutattuk be. Megírtuk, hogy miközben az alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésére, a felhasználásáról semmit sem tudni, a fonyódligeti üdülő üresen, gazzal benőve vár jobb sorsra. A zánkai tábort hermetikusan elzárták a kíváncsi szemek elől, onnan elüldözték az Egry József-középiskolát, a kikötőből pedig a bérlőket, ahová halandó azóta be sem léphet.

Hogy miért nyilvánították eredménytelennek a közbeszerzés Fonyódligetre kiírt részét, kik és milyen ajánlattal pályáztak, illetve hogy Zánkán milyen munkákat kellene már idén október végéig átadni, kiderült a friss lapunkból, mint ahogy az is, miért nem lesz használható télen a táborban épülő új multifunkcionális sportcsarnok.

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/35. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,610lájkolóTetszik
3,770követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek