HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony: Ad...

Karácsony: Addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ma már csak nyomokban van jelen az életünkben a szabadság, ezért vissza kell venni Budapestet – közölte az ellenzéki pártok támogatásával főpolgármesterségre pályázó Karácsony Gergely szombat esti hivatalos kampánynyitóján. A szimbolikusan a Szabadság téren megtartott rendezvényen a politikus azt mondta, a fővárosban a változás nemcsak remény, hanem reális esély is.

Karácsony Gergely egészen rendhagyó módon lépett színpadra: Szabó Kimmel Tamás színművész éppen a kampányra írt „Változás dalát” énekelte, amikor egy gitárral a kezében megjelent mellette. – Húsz éve nem volt a gitár kezemben – kezdte beszédét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezután már komolyabb témákat érintett. Arról beszélt, hogy a következő években a kormány nagyjából 1000 milliárdot akar elkölteni a fővárosban, mégpedig látványberuházásokra és stadionokra. Márpedig a főpolgármesternek ebben vétójoga van. Tarlós István mégsem tett semmit, „csendben meghunyászkodott”. Karácsony Gergely szerint tehát „van itt pénz, csak el kellene érnünk, hogy ne a miniszterelnök hobbijára költsük, ne Garancsik, Tiborczok és Mészárosok gazdagodására”. Ezen a ponton egy személyes vállalást is tett: „Az én városomban addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben egy CT-berendezés”.

Szabó-Kimmel Tamás és Karácsony Gergely 2019. augusztus 31-én (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)
Szabó-Kimmel Tamás és Karácsony Gergely 2019. augusztus 31-én (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Karácsony Gergely azt mondta, az elkövetkező 42 napban mindenkit meg kell győzni, hogy a változás nemcsak remény, hanem reális esély is. A változás politikai feltételei adottak, a pártok – kicsit lassan – de megértették, hogy a rivalizálást az együttműködésnek kell leváltani. – Régóta tartoztunk nektek ezzel, végre sikerült – mondta.

HIRDETÉS
Karácsony Gergely: Kerpel-Fronius Gábor fogja vinni az antikorrupciós ügyeket a kampányban | Magyar Hang

Kiemelte, hogy nemcsak a főpolgármesteri, hanem minden budapesti posztra sikerült közös jelöltet állítani. Persze – mint fogalmazott – lesznek mások is a szavazólapon, de velük nem kell foglalkozni. Ők ugyanis – szavai szerint – akár jó pénzért, akár félreértésből, de a Fidesz jelöltjei.

A politikus felidézte, hogy amikor kifogásolták a 3-as metrón a kibírhatatlan hőséget, Tarlós István csak annyit kérdezett, hogy „büfékocsi nem kéne?”. Karácsony Gergely szerint nagy igény lenne egy tisztességes főpolgármesterre, aki nem így beszél az emberekkel. Olyan vezetőre és vezetőkkre, akiknek nem az a fontos, hogy kiszolgálják a várost a fideszes gazdasági érdekeknek, hanem akik az embereket képviselik.

– Vegyük vissza Budapestet a kiváltságosak kezéből, adjuk vissza a várost a budapestieknek – hangoztatta többször is, ahogyan azt is számos alkalommal kiemelte, hogy egy békés, zöld és szolidáris várost kell építeni Budapestből október 13-a után.

HIRDETÉS
Szalai Kriszta: Olyan vezetők kellenek, akik az emberek lelkét igyekeznek emelni | Magyar Hang

A kampánynyitó egy egész showt foglalt magában. Beszédet mondott Szalai Kriszta színművész, aki maga is képviselőjelölt az ellenzéki pártok színeiben a II. kerületben. Fellépett Dés László, aki elénekelte – többek között – a Pál utcai fiúk musical egyik ikonikus nótáját, a Grund címűt számot.

A rendezvény helyszínén egyébként minden fővárosi polgármesterjelölt külön standdal is kint volt, lehetett velük beszélgetni. Az arculat több-kevésbé egységes volt, a Karácsony Gergely kampányát is meghatározó zöld és sárga színek domináltak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,915lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.