HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megmenekülnek...

Megmenekülnek a szarvasi kávéfőzők

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megmarad a szarvasi kávéfőzőt is gyártó cég, miután a Szarvasi Háztartásigép Kft., a Deerplast Kft. és néhány korábbi alkatrész-beszállító újraszervezte a gyártást. A közlemény szerint a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a kávéfőzőgyártás megújítása volt, viszont a Vasipari lámpa körüli gyártási nehézségek miatt erre már nem maradt lehetőség és tőke. A fizetésképtelenség miatt kérdőjeleződött meg a további tevékenység, viszont bevontak külső befektetőket, és hónapok óta dolgoztak a folytatáson.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. ötvennyolc korábbi Vasipari-dolgozót tud tovább foglalkoztatni. Az MTI szerint évente százezer kávéfőző eladásával terveznek. Jelenleg hat típusú gépet gyártatnak és forgalmaznak.

„Mi, a Dunától keletre, már Romániának vagyunk nézve” | Magyar Hang

Mezőtúrról Szarvasra zötyögök a hófödte tanyavilágon keresztül a csehszlovák gyártású Zsuzsi vonattal. A halott tájhoz illene a csend, az viszont itt nincs. A csattogó csehszlovák vasúti csodát megpróbálja románul túlkiabálni mögöttem egy tarka kendős, melegítős asszony. És mivel ő kiabál, kénytelen emelt hangon társalogni mellettem két indiai fiatal, ahogy a pótlóbuszokról érdeklődő asszony is kénytelen kicsit hangosabban szólni a kalauzhoz – magyarul.

Januárban számoltunk be róla, hogy valamennyi alkalmazottját, tehát több mint négyszáz embert elbocsátott a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. A vállalkozás másfél milliárdos beruházással próbálkozott, de azzal sem tudta elkerülni a teljes létszámleépítést. Bár most megmenekülni látszik a helyi kávéfőzőgyártás, de így is csak a korábbi munkavállalók töredékét tudják alkalmazni.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-t 1952-ben szövetkezetként alapították, 1998 óta működik részvénytársaságként. Kávéfőzőt 1970-ben, lámpákat 1972-ben kezdett gyártani

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,927lájkolóTetszik
3,631követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek