HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A hely, ahol ...

A hely, ahol a képviselő-testület a mai napig is végez fizikai munkát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Jó helyen vagyok, örülnek, hogy eljöttem, Isten hozott – Kübekházára érve lépten-nyomon üdvözlő feliratok fogadják az érkezőt. Persze, persze, kacsintok vissza a volán mögül a molinóknak, a 15 kilométerre lévő Szegedről idejövő út annyira rossz minőségű, hogy kell is a biztatás.

Kübekháza rendszeresen feltűnik a hírekben. Tavaly például azzal, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország-versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Az Év Települése díjban részesítette.

(…)

Muszáj volt eljönni. Amúgy az 1600 lelkes falu a magyar–román–szerb hármas határ mellett fekszik. Sok szempontból nem tipikus magyar község, hatalmas, kerek főtere van, és sakktábla szerkezetű, ennek az az oka, hogy 1844-ben létesítették, kertészeket, munkásokat telepítettek ide, akik a környező dohányföldeken dolgoztak. A kertészek idővel elszegényedtek és elköltöztek, a helyükre bánáti svábok költöztek be, akiknek egy része a második világháborúban – félve az erőszaktól – még a szovjet hadsereg érkezte előtt elmenekült, sokakat pedig kitelepítettek a háború után. A sváb identitás így is megmaradt a faluban, ezért az információs táblák kétnyelvűek.

(…)

Molnár Róbert polgármester arra emlékeztet, hogy a képviselő-testület is végez fizikai munkát a mai napig. Ő például reggel hatkor azzal kezd, hogy meglocsolja a banánfákat a parkban. Mert elfogytak a közmunkásaik. Korábban voltak száznegyvenen, most vannak tizen-egynéhányan. Az emberhez méltatlan bérezés miatt. De találtak maguknak munkát, így ez tulajdonképpen sikertörténet.

(…)

HIRDETÉS

Teljes riportunkat elolvashatja a Magyar Hang 2019/35. számában! A lapot még csütörtökig megtalálja az újságárusoknál és elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/35. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,756lájkolóTetszik
3,786követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vörösőr kényszerpályán

Perjessy Sándor sorsa másként is alakulhatott volna, ha a személyétől egyébiránt független káplángyilkosság nem vet árnyékot rá.