HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A hely, ahol ...

A hely, ahol a képviselő-testület a mai napig is végez fizikai munkát

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Jó helyen vagyok, örülnek, hogy eljöttem, Isten hozott – Kübekházára érve lépten-nyomon üdvözlő feliratok fogadják az érkezőt. Persze, persze, kacsintok vissza a volán mögül a molinóknak, a 15 kilométerre lévő Szegedről idejövő út annyira rossz minőségű, hogy kell is a biztatás.

HIRDETÉS

Kübekháza rendszeresen feltűnik a hírekben. Tavaly például azzal, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország-versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Az Év Települése díjban részesítette.

(…)

Muszáj volt eljönni. Amúgy az 1600 lelkes falu a magyar–román–szerb hármas határ mellett fekszik. Sok szempontból nem tipikus magyar község, hatalmas, kerek főtere van, és sakktábla szerkezetű, ennek az az oka, hogy 1844-ben létesítették, kertészeket, munkásokat telepítettek ide, akik a környező dohányföldeken dolgoztak. A kertészek idővel elszegényedtek és elköltöztek, a helyükre bánáti svábok költöztek be, akiknek egy része a második világháborúban – félve az erőszaktól – még a szovjet hadsereg érkezte előtt elmenekült, sokakat pedig kitelepítettek a háború után. A sváb identitás így is megmaradt a faluban, ezért az információs táblák kétnyelvűek.

HIRDETÉS

(…)

Molnár Róbert polgármester arra emlékeztet, hogy a képviselő-testület is végez fizikai munkát a mai napig. Ő például reggel hatkor azzal kezd, hogy meglocsolja a banánfákat a parkban. Mert elfogytak a közmunkásaik. Korábban voltak száznegyvenen, most vannak tizen-egynéhányan. Az emberhez méltatlan bérezés miatt. De találtak maguknak munkát, így ez tulajdonképpen sikertörténet.

(…)

Teljes riportunkat elolvashatja a Magyar Hang 2019/35. számában! A lapot még csütörtökig megtalálja az újságárusoknál és elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/35. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,730lájkolóTetszik
2,955követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Vice Romania grafikája a román állampolgárság-bizniszről

Ezrével lesznek uniós állampolgárok oroszok, ukránok, moldovaiak és fehéroroszok

Egy kiszivárgott minisztériumi dokumentum szerint sokan soron kívül, törvénytelenül, megfelelő iratok hiányában is megkapják az iratokat Romániában.