HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A hely, ahol ...

A hely, ahol a képviselő-testület a mai napig is végez fizikai munkát

HIRDETÉS

Jó helyen vagyok, örülnek, hogy eljöttem, Isten hozott – Kübekházára érve lépten-nyomon üdvözlő feliratok fogadják az érkezőt. Persze, persze, kacsintok vissza a volán mögül a molinóknak, a 15 kilométerre lévő Szegedről idejövő út annyira rossz minőségű, hogy kell is a biztatás.

HIRDETÉS

Kübekháza rendszeresen feltűnik a hírekben. Tavaly például azzal, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország-versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Az Év Települése díjban részesítette.

(…)

Muszáj volt eljönni. Amúgy az 1600 lelkes falu a magyar–román–szerb hármas határ mellett fekszik. Sok szempontból nem tipikus magyar község, hatalmas, kerek főtere van, és sakktábla szerkezetű, ennek az az oka, hogy 1844-ben létesítették, kertészeket, munkásokat telepítettek ide, akik a környező dohányföldeken dolgoztak. A kertészek idővel elszegényedtek és elköltöztek, a helyükre bánáti svábok költöztek be, akiknek egy része a második világháborúban – félve az erőszaktól – még a szovjet hadsereg érkezte előtt elmenekült, sokakat pedig kitelepítettek a háború után. A sváb identitás így is megmaradt a faluban, ezért az információs táblák kétnyelvűek.

(…)

HIRDETÉS

Molnár Róbert polgármester arra emlékeztet, hogy a képviselő-testület is végez fizikai munkát a mai napig. Ő például reggel hatkor azzal kezd, hogy meglocsolja a banánfákat a parkban. Mert elfogytak a közmunkásaik. Korábban voltak száznegyvenen, most vannak tizen-egynéhányan. Az emberhez méltatlan bérezés miatt. De találtak maguknak munkát, így ez tulajdonképpen sikertörténet.

(…)

Teljes riportunkat elolvashatja a Magyar Hang 2019/35. számában! A lapot még csütörtökig megtalálja az újságárusoknál és elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/35. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek