Keményen nekiment a Fidesz japán származású jelöltjének a DK japán származású jelöltje

Keményen nekiment a Fidesz japán származású jelöltjének a DK japán származású jelöltje

Miyazaki Jun

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne akarjon magyarság-bizonyítványt osztogatni, inkább legyen büszke japán gyökereire – írta közleményében Miyazaki Jun.

Nem maradt visszhangtalan Song Simon, a Fidesz magyar anyától és japán apától származó kispesti önkormányzati képviselőjelöltjének idegenellenes véleménye. A politikus a Facebook-oldalán rendszeresen osztja meg a bevándorlással kapcsolatos gondolatait. Gajda Péterről, a kerületvezetői posztért újrainduló szocialista polgármesteréről korábban például azt írta, hogy „aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.”

Song Simon bejegyzéseire Miyazaki Jun, a DK szintén magyar anyától és japán apától született terézvárosi önkormányzati képviselőjelöltje reagált. „Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán. A félig japán jelölt szerint ugyanis nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat” – írta közleményében a DK-s képviselőjelölt.

Song Simon ne lepődjön meg, ha őt is eléri a bevándorlóellenes gyűlölet, amit ő maga is táplál – folytatja Miyazaki Jun. – A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik önhatalmúlag osztogatják a magyarság-bizonyítványt. Röhejes, hogy Song Simon erre a szerepre vágyik, mintha „ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában”.

Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar, és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá – zárta közleményét a DK-s politikus.