HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szabadlábon a...

Szabadlábon a Tökölön elfogott orosz fegyverkereskedők

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Csütörtökön szabadlábra helyezték Moszkvában a magyar rendőrség és az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) közös akciójában Budapesten elfogott orosz fegyverkereskedőt, Vlagyimir Ljubisint – írja a Direkt36 oknyomozó portál.

HIRDETÉS

Fridman Róbert, a férfi magyarországi ügyvédje azt mondta a portálnak, hogy Ljubisin „minden korlátozás nélkül szabad ember. Örülök a döntésnek, erre számítottunk”. Az ügyvéd szerint „idősebb Ljubisin rendkívül boldog, hogy végre otthon lehet. Szinte el sem akarja hinni. Úgyhogy azt mondta, ma el is megy a nyomozókhoz, hogy tényleg nincs-e semmi korlátozás a szabad mozgására, mert nagyon elutazna már valahová wellnesszelni” – idézték az ügyvédet.

A ’90-es évek óta Budapesten élő és egy magyar fegyvercégen keresztül is kereskedő idősebb és ifjabb Vlagyimir Ljubisint egy tököli fegyverraktárban fogták el a TEK kommandósai három évvel ezelőtt. A DEA fedett ügynökei mexikói drogkartell képviselőinek adták ki magukat, így tárgyaltak hónapokon keresztül az oroszokkal. A két orosz hajlandóságot mutatott arra, hogy több millió dollár, illetve több száz kilogramm kokain fejében katonai fegyvereket adjon el a drogkartellnek. A fegyverek egy jó része a Magyar Honvédség leselejtezett készletéből származott.

Washington csalódott Orbánékban az orosz fegyverkereskedők miatt | Magyar Hang

Noha az Egyesült Államok a magyarokkal való összehangolt akciót követően abban bízott, hogy Magyarország kiadja nekik Vlagyimir Ljubisint és fiát, a kormány végül az oroszoknak adta át őket.

Noha az amerikai kiadatási kérelem hamarabb érkezett, az Igazságügyi Minisztérium mégis Oroszországnak adta ki a két férfit. A hazájában bíróság elé állított idősebb Ljubisin öt hónap börtönt kapott, de mivel ennél jóval többet ült előzetesben Magyarországon, az ítélet után hazamehetett. Fia már korábban szabadult lakhelyelhagyási tilalommal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek