HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szabadlábon a...

Szabadlábon a Tökölön elfogott orosz fegyverkereskedők

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csütörtökön szabadlábra helyezték Moszkvában a magyar rendőrség és az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) közös akciójában Budapesten elfogott orosz fegyverkereskedőt, Vlagyimir Ljubisint – írja a Direkt36 oknyomozó portál.

Fridman Róbert, a férfi magyarországi ügyvédje azt mondta a portálnak, hogy Ljubisin „minden korlátozás nélkül szabad ember. Örülök a döntésnek, erre számítottunk”. Az ügyvéd szerint „idősebb Ljubisin rendkívül boldog, hogy végre otthon lehet. Szinte el sem akarja hinni. Úgyhogy azt mondta, ma el is megy a nyomozókhoz, hogy tényleg nincs-e semmi korlátozás a szabad mozgására, mert nagyon elutazna már valahová wellnesszelni” – idézték az ügyvédet.

A ’90-es évek óta Budapesten élő és egy magyar fegyvercégen keresztül is kereskedő idősebb és ifjabb Vlagyimir Ljubisint egy tököli fegyverraktárban fogták el a TEK kommandósai három évvel ezelőtt. A DEA fedett ügynökei mexikói drogkartell képviselőinek adták ki magukat, így tárgyaltak hónapokon keresztül az oroszokkal. A két orosz hajlandóságot mutatott arra, hogy több millió dollár, illetve több száz kilogramm kokain fejében katonai fegyvereket adjon el a drogkartellnek. A fegyverek egy jó része a Magyar Honvédség leselejtezett készletéből származott.

Washington csalódott Orbánékban az orosz fegyverkereskedők miatt | Magyar Hang

Noha az Egyesült Államok a magyarokkal való összehangolt akciót követően abban bízott, hogy Magyarország kiadja nekik Vlagyimir Ljubisint és fiát, a kormány végül az oroszoknak adta át őket.

Noha az amerikai kiadatási kérelem hamarabb érkezett, az Igazságügyi Minisztérium mégis Oroszországnak adta ki a két férfit. A hazájában bíróság elé állított idősebb Ljubisin öt hónap börtönt kapott, de mivel ennél jóval többet ült előzetesben Magyarországon, az ítélet után hazamehetett. Fia már korábban szabadult lakhelyelhagyási tilalommal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,958lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek