HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A kampányra i...

A kampányra időzítik a szalagvágásokat az M2-es autóúton, ami csak év végére készül el

HIRDETÉS

Darabokban adják át a felújított M2-es utat. A szalagvágásokat több szakasz esetében még az október 13-ra kiírt önkormányzati választások előtt megtartják, ám az utat teljes egészében mégsem lehet használni majd, hiszen a beruházás csak év végére lesz kész – derül ki abból levélből, amelyet a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) küldött Dunakeszi polgármesterének, Dióssi Csabának (Fidesz-KDNP).

HIRDETÉS

Eszerint a szeptember 30-án várható a kétszer két sávosra fejlesztett autóút forgalombahelyezése, Dunakeszin a Kossuth Lajos utcánál lévő, Dunakeszi-oldali csomóponti ág, illetve a 2. sz. főutat és az M2 gyorsforgalmi utat összekötő út átadása.

Nem végeznek viszont ekkora mindennel. Így – ahogy arról a Dunakeszi.hu is hírt adott –, az a október közepére csúszik a Fóti úti felüljáró átadása, majd a Fóti út fóti oldalán lévő körforgalom és lehajtó ág forgalomba helyezése. A beruházás végleges lezárása csak az év végére várható.

A levélből egyébként kiderül az is, hogy hiába a kétszer két sáv, a pályatest megerősítése és középen az elválasztósáv, a széleken pedig a leállósáv, szemben az ígérettel nem lehet majd mindenhol 110-zel haladni. Sőt, egy szakaszon még 90-nel sem. A NIF és a Magyar Közút ugyanis azt javasolja, hogy az átadott M2-esen az M0-ás a Dunakeszi-Fót csomópont között 80 kilométeres sebességkorlátozást vezessenek be. Onnan Vác déli csomópontjáig viszont 110-et ajánlanak. Erről azonban véglegesen a rendőrség, a közlekedési hatóság és a katasztrófavédelem bevonásával a szeptember második felére időzített helyszíni szemlén döntenek.

Az M2-es autóút Budapest és Vác közötti szakaszának felújítása és bővítése 2017 tavaszán kezdődött, a munkát a Strabag Építő Kft. és Strabag AG alkotta konzorcium nyerte közbeszerzési eljáráson – írta akkori közleményében a NIF. A fejlesztés nettó értéke 32,9 milliárd forint.

HIRDETÉS

A beruházásban két új különszintű csomópontot is kialakítottak, egyet Dunakeszi északi részén és Sződligetnél. Fótnál félcsomópont épült Budapest irányába új fel- és lehajtóágak kiépítésével. Dunakeszi mellett az M2 autóúton jelenleg is meglévő pihenő az új Dunakeszi északi csomóponttal kombinált pihenővé építették át. A beruházástól azt remélik, hogy csökken a régi 2-es főúttal érintett településeken áthaladó személy- és teherforgalom.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek