HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A kampányra i...

A kampányra időzítik a szalagvágásokat az M2-es autóúton, ami csak év végére készül el

HIRDETÉS

Darabokban adják át a felújított M2-es utat. A szalagvágásokat több szakasz esetében még az október 13-ra kiírt önkormányzati választások előtt megtartják, ám az utat teljes egészében mégsem lehet használni majd, hiszen a beruházás csak év végére lesz kész – derül ki abból levélből, amelyet a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) küldött Dunakeszi polgármesterének, Dióssi Csabának (Fidesz-KDNP).

HIRDETÉS

Eszerint a szeptember 30-án várható a kétszer két sávosra fejlesztett autóút forgalombahelyezése, Dunakeszin a Kossuth Lajos utcánál lévő, Dunakeszi-oldali csomóponti ág, illetve a 2. sz. főutat és az M2 gyorsforgalmi utat összekötő út átadása.

Nem végeznek viszont ekkora mindennel. Így – ahogy arról a Dunakeszi.hu is hírt adott –, az a október közepére csúszik a Fóti úti felüljáró átadása, majd a Fóti út fóti oldalán lévő körforgalom és lehajtó ág forgalomba helyezése. A beruházás végleges lezárása csak az év végére várható.

A levélből egyébként kiderül az is, hogy hiába a kétszer két sáv, a pályatest megerősítése és középen az elválasztósáv, a széleken pedig a leállósáv, szemben az ígérettel nem lehet majd mindenhol 110-zel haladni. Sőt, egy szakaszon még 90-nel sem. A NIF és a Magyar Közút ugyanis azt javasolja, hogy az átadott M2-esen az M0-ás a Dunakeszi-Fót csomópont között 80 kilométeres sebességkorlátozást vezessenek be. Onnan Vác déli csomópontjáig viszont 110-et ajánlanak. Erről azonban véglegesen a rendőrség, a közlekedési hatóság és a katasztrófavédelem bevonásával a szeptember második felére időzített helyszíni szemlén döntenek.

Az M2-es autóút Budapest és Vác közötti szakaszának felújítása és bővítése 2017 tavaszán kezdődött, a munkát a Strabag Építő Kft. és Strabag AG alkotta konzorcium nyerte közbeszerzési eljáráson – írta akkori közleményében a NIF. A fejlesztés nettó értéke 32,9 milliárd forint.

HIRDETÉS

A beruházásban két új különszintű csomópontot is kialakítottak, egyet Dunakeszi északi részén és Sződligetnél. Fótnál félcsomópont épült Budapest irányába új fel- és lehajtóágak kiépítésével. Dunakeszi mellett az M2 autóúton jelenleg is meglévő pihenő az új Dunakeszi északi csomóponttal kombinált pihenővé építették át. A beruházástól azt remélik, hogy csökken a régi 2-es főúttal érintett településeken áthaladó személy- és teherforgalom.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,781követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A „jóságos” rabló

Dönthetett volna Zente és Levente egyedi támogatásáról a szakminisztérium, de maga az Orbán Viktor vezette kormány is.

Ab ávó