HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Házkutatást t...

Házkutatást tartott a rendőrség az ellenzék VIII. kerületi polgármesterjelöltjénél

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Házkutatást tartott a rendőrség a józsefvárosi közös ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András irodájában. Valószínűleg a kormánymédia által feltételezett választási csalás miatt szálltak ki a nyomozók.

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról egy belső Facebook-csoportból származó fotóra alapozva, hogy Pikó András VIII. kerületi polgármesterjelölt stábja vélhetően „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra”. A fotón egyébiránt mindössze az látható, hogy egy irodában emberek ülnek papírok és felnyitott laptopok felett, a kép forrásaként pedig a „Párbeszéd önkormányzati képviselője” van megjelölve.

HIRDETÉS

A kormánylap beszámolt egy „vaskos dossziéról” is, amelyet a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja juttatott el a szerkesztőségnek. A cikkből azonban nem derül ki, hogy az mit tartalmaz.

Pikó András megerősítette, hogy házkutatást tartottak a rendőrök a Baross utcai kampányközpontjukban, kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát pedig kihallgatták a nyomozók. Pikó úgy tudja, a Választási Iroda kért vizsgálatot ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivataltól és a rendőrségtől is.

Udvarhelyi Tessza a Magyar Nemzet által közölt fotó kapcsán az Indexnek azt nyilatkozta: összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, vissza hozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat

HIRDETÉS

Az ajánlóívek kezelését a választási eljárási jogszabály és a Nemzeti Választási Iroda valóban szigorúan szabályozza: a papírok átvételéről elismervényt kell kiállítaniuk a jelölő-szervezeteknek, az aláírásgyűjtést követően pedig minden egyes ajánlóívvel el kell számolniuk. A vissza nem vitt ajánlóívek után bírságot kell fizetni.

A jelöltek és jelölő-szervezetek a főpolgármester-jelöltekre, a polgármesterjelöltekre és a képviselő-testületi jelöltekre vonatkozó ajánlásokat szeptember 9-én 16 óráig gyűjthették és jelenthették be az illetékes választási bizottságoknál. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék törvénytelenül kezelte a választók személyes adatait Józsefvárosban. Egyúttal visszalépésre szólította fel az ellenzék VIII. kerületi polgármesterjelöltjét és a helyi ellenzéki jelölteket az önkormányzati választáson való részvételtől.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,648lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek