HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Külföldi hack...

Külföldi hackerek semmisítették meg a Magyar Fejlesztési Központ digitális adatait

HIRDETÉS

Megsemmisült az egyik fontos állami csúcsszerv, a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) összes tárolt adata, miután észak-koreai hackertámadás érte a központ szerverparkját – tudta meg a 168óra.hu. Az MFK szerverparkján a teljes hivatali dokumentációját – szerződéseket, számlákat – és vállalati szoftvereket tárolt, ezek a támadás miatt mind elvesztek. A portál szerint az európai uniós támogatások lehívásában fontos szerv most a nulláról kénytelen az adatbázisát újraépíteni. A támadás tényét ugyan a felettes Külgazdasági és Külügyminisztérium nem erősítette meg a lapnak, más források viszont igen.

HIRDETÉS

A lap azt is kiderítette, hogy a Magyar Rögbi Szövetség (MRSZ) adatait is a fejlesztési központ szervein tárolták. Erre az a magyarázat, hogy az MFK elnöke, Kiss Antal egyidejűleg a rögbi szövetség elnöke is. Az értesülést a lapnak az MRSZ technikai igazgatója, Debreczeny Dénes erősítette meg telefonon. Ő azt mondta, a szövetséget érzékenyen érintette az adatok elvesztése, de a legtöbb hivatalos dokumentumuk másodpéldánya, illetve az elszámolásaik a sportért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumánál vannak, így onnan kértek segítséget a helyreállításhoz és a pótláshoz.

Ugyan a hackertámadás pontos ideje nem ismert, de azt követően Kiss Antal igazgató elutazott, hogy az El Caminó-t teljesítse. Ez persze nem könnyítette meg a tűzoltást, mivel minden fontos jogkört az igazgató gyakorol az MFK-nál. A zarándokutat egyébként gazdagon dokumentálta a közöségi oldalán.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,364lájkolóTetszik
2,539követőKövetés
17,242feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egy mindenes feljegyzései (62. rész)

Van, hogy egy hétig nem szólok senkihez. Mert nincs kihez. Berekedek a magánytól és a némaságtól. Viszont fennhangon imádkozom.