HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Külföldi hack...

Külföldi hackerek semmisítették meg a Magyar Fejlesztési Központ digitális adatait

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Megsemmisült az egyik fontos állami csúcsszerv, a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) összes tárolt adata, miután észak-koreai hackertámadás érte a központ szerverparkját – tudta meg a 168óra.hu. Az MFK szerverparkján a teljes hivatali dokumentációját – szerződéseket, számlákat – és vállalati szoftvereket tárolt, ezek a támadás miatt mind elvesztek. A portál szerint az európai uniós támogatások lehívásában fontos szerv most a nulláról kénytelen az adatbázisát újraépíteni. A támadás tényét ugyan a felettes Külgazdasági és Külügyminisztérium nem erősítette meg a lapnak, más források viszont igen.

HIRDETÉS

A lap azt is kiderítette, hogy a Magyar Rögbi Szövetség (MRSZ) adatait is a fejlesztési központ szervein tárolták. Erre az a magyarázat, hogy az MFK elnöke, Kiss Antal egyidejűleg a rögbi szövetség elnöke is. Az értesülést a lapnak az MRSZ technikai igazgatója, Debreczeny Dénes erősítette meg telefonon. Ő azt mondta, a szövetséget érzékenyen érintette az adatok elvesztése, de a legtöbb hivatalos dokumentumuk másodpéldánya, illetve az elszámolásaik a sportért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumánál vannak, így onnan kértek segítséget a helyreállításhoz és a pótláshoz.

Ugyan a hackertámadás pontos ideje nem ismert, de azt követően Kiss Antal igazgató elutazott, hogy az El Caminó-t teljesítse. Ez persze nem könnyítette meg a tűzoltást, mivel minden fontos jogkört az igazgató gyakorol az MFK-nál. A zarándokutat egyébként gazdagon dokumentálta a közöségi oldalán.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek