HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Külföldi hack...

Külföldi hackerek semmisítették meg a Magyar Fejlesztési Központ digitális adatait

HIRDETÉS

Megsemmisült az egyik fontos állami csúcsszerv, a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) összes tárolt adata, miután észak-koreai hackertámadás érte a központ szerverparkját – tudta meg a 168óra.hu. Az MFK szerverparkján a teljes hivatali dokumentációját – szerződéseket, számlákat – és vállalati szoftvereket tárolt, ezek a támadás miatt mind elvesztek. A portál szerint az európai uniós támogatások lehívásában fontos szerv most a nulláról kénytelen az adatbázisát újraépíteni. A támadás tényét ugyan a felettes Külgazdasági és Külügyminisztérium nem erősítette meg a lapnak, más források viszont igen.

HIRDETÉS

A lap azt is kiderítette, hogy a Magyar Rögbi Szövetség (MRSZ) adatait is a fejlesztési központ szervein tárolták. Erre az a magyarázat, hogy az MFK elnöke, Kiss Antal egyidejűleg a rögbi szövetség elnöke is. Az értesülést a lapnak az MRSZ technikai igazgatója, Debreczeny Dénes erősítette meg telefonon. Ő azt mondta, a szövetséget érzékenyen érintette az adatok elvesztése, de a legtöbb hivatalos dokumentumuk másodpéldánya, illetve az elszámolásaik a sportért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumánál vannak, így onnan kértek segítséget a helyreállításhoz és a pótláshoz.

Ugyan a hackertámadás pontos ideje nem ismert, de azt követően Kiss Antal igazgató elutazott, hogy az El Caminó-t teljesítse. Ez persze nem könnyítette meg a tűzoltást, mivel minden fontos jogkört az igazgató gyakorol az MFK-nál. A zarándokutat egyébként gazdagon dokumentálta a közöségi oldalán.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek