HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Népszava: szo...

Népszava: szoros a verseny Tarlós és Karácsony között a belső mérések szerint

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A budapesti kerületek szűk többségét veheti át az ellenzék – derül ki a Népszava által megismert kutatásokból, amelyek szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) és kihívója, az ellenzéki Karácsony Gergely csaknem fej-fej mellett állnak.

HIRDETÉS

A lap ugyanakkor érdekes fejleményre hívja fel a figyelmet. A hagyományosan jobboldali kertvárosi-polgári körzetekben és több budai kerületben az ellenzéki pártok támogatottsága növekszik, míg a rutinszerűen balosnak tartott lakótelepi részeken és a peremvidékeken a Fidesz izmosodik. Az ellenzéki nyereség azonban egyelőre tömegesebb, mint a veszteség – ezt mutatja legalábbis több belső mérés mindkét oldalon.

Karácsony: Addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés

A lap szerint ezúttal a kormánypártnak és az ellenzéki tömörülésnek is ugyanaz a stratégia kedvez. Vagyis nem a másik oldalon állókat kell győzködnie, hanem a saját bázisukat kell az urnákhoz vinnie. A főpolgármester-választás esetén például a Fidesz próbálja eljelentékteleníteni a központi kampányt, ezt szolgálja a cirkuszos plakátkampány, ahol Karácsony Gergely Puzsér Róbert és Berki Krisztián társaságában látható. A lap szerint ugyanis Tarlós elveszítette versenyelőnyét, és a pártnak az az érdeke, hogy alacsony legyen majd a részvétel. Az ellenzéknek viszont azt kell megoldania – írja a lap –, hogy egyszerre szóljon azokhoz, akik Orbán-ellenes népszavazásként tekintenek a választásra, és azokhoz is, akik a város ügyeiről akarnak hallani.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik