HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Választási cs...

Választási csalás miatt tesz feljelentést az egri ellenzék

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Feljelentést tesz az egri ellenzék, miután 33 olyan aláírást találtak a független polgármesterjelöltként induló Bódás Bianka ajánlóívein, amelyek egyaránt szerepeltek Habis László fideszes polgármesterjelölt ívein is, de az aláírások formája eltérő. A történtekről beszámoló egriugyek.hu biztos forrásaira hivatkozva azt írja: már négyen jelezték, hogy ők nem írtak alá Bódás Biankának, csakis Habis László jelenlegi polgármestert támogatták. A portál szerint erős a gyanú, hogy valakik a Fidesz íveiről másolták át a neveket.

HIRDETÉS

Bódás Bianka függetlenként indul a választáson, a 400 leadott ajánlásából 301-et találtak érvényesnek. Ez éppen eggyel több a 300-as határnál, ennyi volt szükséges a jelölt nyilvántartásba vételéhez. Bódás egyébként korábban Schmuck Andor pártjában, a Magyar Szociáldemokrata Pártjában szóvivőként dolgozott.

Képviselőjelöltként indul a Fidesz által kifúrt múzeumigazgató Egerben | Magyar Hang

Berecz Mátyás, az Egri Dobó István Vármúzeum egykori igazgatója is az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje lett Egerben. Az intézményvezetőt 2018 őszén fúra ki a Fidesz a múzeum éléről. Berecz Mátyást – aki egyébként korábban a fideszes többségű közgyűlése bízott meg a vár igazgatásával – az ellenzéki összefogás, az Egységben a Városért Egyesület jelöltjeként méreti meg magát a mandátumért.

Az ügy miatt közleményt adott ki Mirkózki Ádám, az Egységben a Városért Egyesület polgármesterjelöltje. Azt írta, felszólítják Habis Lászlót, hogy azonnal adjon magyarázatot arra, hogy a saját támogatóinak személyes adatai hogyan kerültek egy másik jelölt ajánlásai közé. De szerinte arra is választ kell adnia a regnáló polgármesternek, hogy őt személyesen milyen felelősség terheli az ügyben, és ki vagy kik követték el a visszaélést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,395lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek