Elismerte Szijjártó a fejlesztési központot ért kibertámadást

Elismerte Szijjártó a fejlesztési központot ért kibertámadást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az üldözött keresztények védelmével foglalkozó, magyar szervezésû kísérõrendezvényen az ENSZ-ben, New Yorkban 2018. szeptember 28-án (TI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóban

kibertámadás érte a Magyar Fejlesztési Központot – ezt

Szijjártó Péter külügyminiszter ismerte el egy csütörtöki

sajtótájékoztatón. Az esetről a 168 Óra számolt be még

szerdán.

Habár a lap még úgy tudta, hogy az adatok megsemmisültek, a Hvg.hu tudósítása szerint Szijjártó Péter arról beszélt, hogy semmiféle adatszivárgás vagy adatvesztés nem történt, semmilyen érzékeny adat nem került ki a rendszerből. A támadás keleti irányból érkezett, de nem Oroszországból. – Úgy tudjuk, Észak-Koreából – mondta a tárcavezető.

Külföldi hackerek semmisítették meg a Magyar Fejlesztési Központ digitális adatait | Magyar Hang

Megsemmisült az egyik fontos állami csúcsszerv, a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) összes tárolt adata, miután észak-koreai hackertámadás érte a központ szerverparkját - tudta meg a 168óra.hu. Az MFK szerverparkján a teljes hivatali dokumentációját - szerződéseket, számlákat - és vállalati szoftvereket tárolt, ezek a támadás miatt mind elvesztek.

A

Magyar Fejlesztési Központot 2014-ben hozták létre. Feladata,

hogy az Európai

Strukturális és Beruházási Alapok terhére az EU által kiírt

nyílt pályázatokat figyelje, és tájékoztassa az

államigazgatási, önkormányzati, vállalati és civil szektort az

elérhető forrásokról és a pályázati feltételekről.

Gulyás Gergelyt a csütörtöki kormányinfón lapunk kérdezte a témában, ám a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott támadásról.