HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elismerte Szi...

Elismerte Szijjártó a fejlesztési központot ért kibertámadást

HIRDETÉS

Valóban kibertámadás érte a Magyar Fejlesztési Központot – ezt Szijjártó Péter külügyminiszter ismerte el egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Az esetről a 168 Óra számolt be még szerdán.

HIRDETÉS

Habár a lap még úgy tudta, hogy az adatok megsemmisültek, a Hvg.hu tudósítása szerint Szijjártó Péter arról beszélt, hogy semmiféle adatszivárgás vagy adatvesztés nem történt, semmilyen érzékeny adat nem került ki a rendszerből. A támadás keleti irányból érkezett, de nem Oroszországból. – Úgy tudjuk, Észak-Koreából – mondta a tárcavezető.

Külföldi hackerek semmisítették meg a Magyar Fejlesztési Központ digitális adatait | Magyar Hang

Megsemmisült az egyik fontos állami csúcsszerv, a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) összes tárolt adata, miután észak-koreai hackertámadás érte a központ szerverparkját – tudta meg a 168óra.hu. Az MFK szerverparkján a teljes hivatali dokumentációját – szerződéseket, számlákat – és vállalati szoftvereket tárolt, ezek a támadás miatt mind elvesztek.

A Magyar Fejlesztési Központot 2014-ben hozták létre. Feladata, hogy az Európai Strukturális és Beruházási Alapok terhére az EU által kiírt nyílt pályázatokat figyelje, és tájékoztassa az államigazgatási, önkormányzati, vállalati és civil szektort az elérhető forrásokról és a pályázati feltételekről.

Gulyás Gergelyt a csütörtöki kormányinfón lapunk kérdezte a témában, ám a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott támadásról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,600lájkolóTetszik
2,783követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium

A szaktárca szerint a javaslat célja, a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

Példaképek